UEFA skyrė 150 tūkstančių eurų baudą ir įspėjimą, kad Rusijos rinktinė bus diskvalifikuota iš Euro 2016, jei sirgalių smurto proveržis pasikartos stadiono tribūnose.

Šis perspėjimas galios iki pat pirmenybių pabaigos.

Rusai gali pateikti apeliaciją dėl tokio UEFA sprendimo, bet neaišku, ar pasinaudos šia teise.

Grupelė Rusijos futbolo gerbėjų antradienį buvo deportuota iš Prancūzijos.

Trečiadienį 16 val. Rusijos futbolininkai antrojo turo mače susitiks su slovakais.

Shocking scenes inside the Stade Vélodrome as #RUS fans stormed #ENG fans inside the stadium! pic.twitter.com/cgj4GraR7t
— Footy Funnys UK (@FootyFunnysUK) June 11, 2016

Video shows the moment Russia fans 'charge' England supporters after Euro 2016 game https://t.co/U8ERXhFhBxhttps://t.co/3OMDAKRw3H— ITV News (@itvnews) June 11, 2016

DELFI primena, kad visi neramumai tarp anglų ir rusų sirgalių prasidėjo dar gerokai prieš lygiosiomis (1:1) pasibaigusių Europos čempionato rungtynių startą – grumtynės vyko Marselio uoste, o jose buvo panaudoti ne tik kumščiai, bet ir peiliai.

Vis tik prasidėjus futbolo mačui situaciją nė kiek nepagerėjo – Marselio „Stade Velodrome“ stadione susirinkę žiūrovai nušvilpė Rusijos himną, o pastarosios futbolo sirgaliai už tai atkeršijo specifiniais metodais.

Vos tik nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui, rusai uždegė deglus (spėjama, kad toks buvo puolimo ženklas) ir įsiveržė į britų tribūną.

Visgi patys rusai tvirtina, kad riaušes provokuoti pradėjo anglai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (572)