A. Špryginas, kuris yra kraštutinių dešiniųjų pažiūrų, ir dar 19 aistruolių, dalyvavusių muštynėse su Anglijos futbolo sirgaliais, atvykusiais remti savo rinktinių per Europos futbolo čempionatą, buvo išsiųstas iš šalies, tačiau įsigudrino į ją grįžti ir netgi patekti į mačą.

Kaip naujienų agentūrai AFP paaiškino rusas, jis nebuvo deportuotas, o tik išsiųstas iš šalies, tad jo Šengeno viza tebegalioja ir jis gali lankytis Europos Sąjungos valstybėse, todėl įsigijo bilietą į rusų ir valų dvikovą bei atskrido jos pažiūrėti.

Šeštadienį A. Špryginas kartu su kitais chuliganais jau buvo lėktuve, pakilusiame iš Nicos į Maskvą.

Prancūzų tyrėjai yra įsitikinę, kad šią grupę, kuriai buvo nurodyta tyčia pažeidinėti viešąją tvarką, sudarė gerai parengti chuliganai.

Per muštynes tarp Rusijos ir Anglijos aistruolių prieš šių šalių rungtynes ir po jų Marselyje praėjusį šeštadienį nukentėjo 35 asmenys.

A. Špryginas yra nacionalistinių pažiūrų politiko Igorio Lebedevo padėjėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)