„Šis titulas – išskirtinis tiek man, tiek ir kiekvienam portugalui. Aš labai didžiuojuosi šiuo mūsų rinktinės pasiekimu. Esame maža šalis su didele nugalėtojų dvasia. Šiomis dienomis Portugalija yra ypač vieninga, tarsi viena šeima“, – emocijų neslėpė M. Barreto.

Kauno „Stumbro“ treneriui yra puikiai pažįstamas naujai „iškeptas“ Europos čempionas R. Carvalho. Šį futbolininką Lietuvoje šiuo metu dirbantis futbolo specialistas treniravo dvejus metus – 1997 m. „Leça“ klube (tuo metu R. Carvalho buvo 18-a) ir vėliau sezoną „Alverca“ komandoje. Į abu klubus jis buvo skolinamas iš „Porto“.

Įdomu tai, kad būtent po sezono „Alverca“ klube pats „Porto“ prezidentas išreiškė norą susigrąžinti R. Carvalho ir šis netrukus tapo rimta jėga „Porto“ gretose.

„Portugalijos rinktinei tapus Europos čempione pasijaučiau taip, tarsi pats būčiau laimėjęs. Šis titulas reiškia labai daug. Prisipažinsiu – verkiau. Ypač džiaugiuosi už R. Carvalho, kuris yra buvęs mano auklėtinis ir kuriam pavyko įgyvendinti savo svajonę“, – fcstumbras.lt kalbėjo M. Barreto.

„SMScredit.lt A lygos“ penktoje turnyro lentelės vietoje žengiančių kauniečių treneris tikino, jog finalas Prancūzijoje viršijo lūkesčius: „Kai Portugalijos rinktinės lyderis Cristiano Ronaldo patyrė traumą, daugelis neabejojo, kad viskas baigta. Tačiau rinktinė ir trenerių štabas tik dar labiau mobilizavosi. Portugalija įrodė, kad vienas žaidėjas gali daug, tačiau tik komanda gali iškovoti titulą. Komanda, kuri yra tarsi vienas kumštis“, – tęsė jis.

„Turėjome Eusebio kartą, turėjome rinktinę su Luisu Figo priešakyje. Portugalijos rinktinėje žaidė ir tokie meistrai kaip Pauleta, tačiau nė vienas iš jų su rinktine nesugebėjo iškovoti titulo. Šiame Europos futbolo čempionate pamatėme jauną, alkaną, drąsią ir iš širdies kovojančią komandą. Vienintelė ryškesnė žvaigždė – C. Ronaldo, o kai kurių žaidėjų dalis futbolo gerbėjų apskritai nežinojo. Tačiau dabar tikrai žinos“, – pabaigė M. Barreto.

Portugalijos rinktinės istoriniu pasiekimu džiaugėsi ir neseniai kauniečių ekipą papildęs portugalų gynėjas Jardelis Nazare.

„Man labiau patiko Prancūzijos rinktinės žaidimas, ypač išskirčiau Moussą Sissoko. Nors labai norėjau, kad triumfuotų Portugalija, maniau, jog pergalę pasieks Prancūzija“, – atviravo J. Nazare.

„Praradus C. Ronaldo atrodė, kad viskas gali būti baigta, tačiau ir be jo komanda sužaidė tiesiog puikiai. Esu portugalas ir man ši pergalė labai saldi ir maloni. Prieš finalą meldžiausi, kad tik laimėtume. Rungtynes stebėjau kartu su dar penkiais komandos draugais. Tokios futbolo šventės ir pačiam prideda dar daugiau motyvacijos“, – tikino perspektyvus gynėjas.

Artimiausias „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes Kauno „Stumbras“ žais ketvirtadienį Vilniuje prieš lygos lyderius „Trakus“. Susitikimo pradžia – 19:30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją