Airija įspūdingai pradėjo rungtynes – jau antrąją minutę airiai išprovokavo pražangą baudos aikštelėje ir buvo apdovanoti 11 metrų baudiniu. Jį realizavo Robbie Brady ir išvedė airius į priekį 1:0.

Visgi Prancūzija atsigavo įpusėjus antrajam kėliniui. Šeimininkus pabudino Antoine Griezmannas, kuris 58-ąją minutę įvarčiu galva išlygino rezultatą, o po trijų minučių jį persvėrė savo komandos naudai – 2:1.

Po penkių minučių dar kartą pasižymėjo A. Griezmannas – jis pabėgo į priekį ir buvo visiškai vienas prieš airių vartus, tačiau iš nugaros sulaukė Shane‘o Duffy pražangos, kuris netrukus buvo pašalintas iš aikštelės.

Per likusį laiką prancūzai visiškai „užgriuvo“ airių vartus, tačiau įvarčio neįmušė. Visgi užteko ir dviejų A. Griezmanno įvarčių – Prancūzija žengė į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje prancūzai susitiks su Anglijos ir Islandijos poros nugalėtoja. Ketvirtfinalio mače šeimininkai versis be Adilo Rami ir Ngolo Kante, kurie rungtynėse Lione gavo po geltoną kortelę.

Prancūzai A grupės etape 2:1 nugalėjo rumunus, 2:0 nukovė albanus, lygiosiomis 0:0 sužaidė su šveicarais bei užėmė pirmą grupės vietą.

Tuo metu Airija 1:1 sužaidė su Švedija, net 0:3 nusileido Belgijai, 1:0 nugalėjo italus ir užėmė trečią E grupės vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)