Rusijos rinktinė Europos čempionate vaikšto ant peilio ašmenų. Turnyras rusams gali nesibaigti tik vienu atveju – jeigu jie paskutiniame B grupės ture įveiks Velso nacionalinę ekipą. Visgi savo komandos galimybėmis tiki vis mažiau rusų.

Futbolo komentatorius G. Orlovas, kalbėdamas su „Sport-Express“ žurnalistu, pirštu dūrė į komandos komplektaciją. Anot jo, į rinktinę pateko ir jos lygio visiškai neverti žaidėjai. Visų pirma – vokiečių kilmės Romanas Neusdtadteris, kuriam Vladimiras Putinas šalies pilietybę suteikė praktiškai čempionato išvakarėse.

28-erių metų 188 cm ūgio saugas į rinktinės sudėtį buvo įtrauktas artėjant Europos čempionatui, o šis L. Sluckio sprendimas šalyje sulaukė nemažų diskusijų ir prieštaringų vertinimų.

„Prancūzų kolegos pastebėjo, kad mūsų komanda lėtai juda. Ir tai sąžiningas pastebėjimas. Žmogus atidavė perdavimą ir stovi, kažko laukia. O kodėl gi jam neatsidengti? Kažkokio sklandaus mechanizmo nėra – vaizdelis prastas, akivaizdu, kad treneris nepataikė su sudėtimi, – pareiškė G. Orlovas. – Jūs man pasakykite, kodėl į rinktinę buvo pakviestas Neustadteris? Tai – eilinis vidutinės komandos žaidėjas. Kuo jis skiriasi nuo to paties amplua Rusijos futbolininkų?“.
Romanas Neustadteris ir Marekas Hamšikas

Nors R. Neustadteris aikštėje pasirodė per abejas Rusijos rungtynes čempionate, abu sykius jis buvo pakeistas ir jokios apčiuopiamos naudos komandos žaidimui nepridėjo, o į vartus smūgiavo vos vieną kartą.

„Kur jis žaidžia? Miuncheno „Bayern“? Dortmundo „Borussia“? Ne, „Schalke“ komandoje, kuri, kiek pamenu, jau seniai nieko nelaimėjo. Todėl ir pergalingos psichologijos mūsų komandai jis pridėti negali. Jeigu jau natūralizuoti, tai europinio lygio žaidėją, o ne tokį variantą, – toliau piktinosi G. Orlovas. – Aš apskritai nesuprantu, kodėl rungtynėse su Slovakija mūsų komanda nebandė uždengti Mareko Hamšiko? Juk jis pagrindinė slovakų žvaigždė, o jam leido daryti praktiškai viską. Kaip mes žaisime prieš G. Bale‘ą?“.

Primename, kad rusų rinktinę sukritikavo ir 69-erių metų amžiaus buvęs Londono „West Ham United“ bei „Tottenham Hotspur“ vyriausiasis treneris Harry Redknappas, dabar stovintis prie Jordanijos rinktinės vairo.

„Abiejuose mačuose rusai neparodė nieko. Man kol kas Rusija – didžiausias turnyro nusivylimas. Gerinti reikią viską: puolime trūksta žaidėjų judėjimo, futbolininkai per ilgai priiminėja sprendimus, nerizikuoja ir per daug dėmesio skiria gynybai. Žinau, kad komanda neteko dviejų pagrindinių saugų, bet tai – ne pasiteisinimas. Rusija turi žaisti pozityviai. Žaisti pozityviai – tai atakuoti ir siekti pergalės. Kol kas galiu pasakyti tik tiek: žaisti blogiau, nei per pirmas dvejas rungtynes yra neįmanoma“, – rėžė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)