Kaip paskelbė Prancūzijos prokuratūra, A. Jerunovas Prancūzijoje prisidirbo itin stipriai – už dalyvavimą šeštadienio vakarą Marselyje vykusiose muštynėse jam skirta net dvejų metų įkalinimo bausmė.

Kartu su A. Jerunovu nuteisti ir dar du rusai – Sergejui Gorbačiovui prancūzų teismas skyrė 1,5 metų kalėjimo, o Nikolajui Morozovui – metus kalėjimo, skelbia AFP.

Atvesdintas į teismą A. Jerunovas neneigė, kad būtent jis figūruoja policijos turimuose muštynių vaizdo įrašuose. Nepaisant to, rusui skirta itin griežta bausmė.

„Lokomotiv“ klubas komentuoti šį sprendimą kol kas atsisako.

Apskritai Prancūzija su riaušių dalyviais ėmė tvarkytis labai griežtai. Be jau trijų nuteistųjų, sankcijų imtasi ir prieš kitus chaosą kėlusius rusus – ketvirtadienį paskelbta, kad iš šalies išsiunčiama 20 rusų fanų grupė, kuri taip pat apkaltinta dalyvavusi masinės riaušėse Marselyje.

Taip išsiunčiamųjų yra Rusijos kraštutiniams dešiniesiems prijaučiantis Aleksandras Špryginas, kuris save pristato kaip vieną iš šalies futbolo sirgalių asociacijos vadovų.

A. Špryginas ir kiti sirgaliai, kuriuos antradienį sulaikė prancūzų policija, buvo perkelti į vieną sulaikytųjų centrą ir bus išsiųsti iš šalies, Maskvoje jo vadovaujama organizacija.

Iš viso dėl smurto prieš ir per Anglijos ir Rusijos rinktinių rungtynes buvo sulaikyti 43 rusai.

Primename, kad Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, jog Prancūzija pažeidė „visus Vienos konvencijos įsipareigojimus dėl diplomatinių santykių“, po tai, kai Rusijos futbolo sirgaliai buvo sulaikyti Marselyje. Trečiadienio vakarą į Kremlių buvo iškviestas ir Prancūzijos ambasadorius.

Nors pasaulis pasmerkė pagrindinius chaoso Marselyje kėlėjus rusus, anglai nuo jų mažai kuo atsilieka. Fotografai ir vaizdo kameros Lilyje užfiksavo, kaip grupė britų viešai gatvėje trypia Rusijos vėliavą ir necenzūriniais žodžiais koneveikia Rusiją, kelią chaosą miesto gatvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)