Portugalija 31-ą minutę pirmavo 1:0 po Nani įvarčio ir turėjo progų dar padidinti savo pranašumą, bet tuo nepasinaudojo.

Tuo metu 50-ą min. Islandijos rinktinės saugas Birkiras Bjarnasonas išnaudojo varžovų gynėjų Pepes ir Vieirinha klaidą, laisvas iš arti smūgiavo į vartus ir išlygino santykį 1:1.

Visos tolesnės portugalų pastangos iškovoti pergalę buvo nesėkmingos arba jas nutraukdavo pasiaukojantis ir kovingas Islandijos futbolininkų žaidimas. Lygiosios 1:1 reiškia, kad Islandija iškovojo tašką, o Portugalija iššvaistė du taškus.

C. Ronaldo šansą tapti pirmu futbolininku, įmušusiu nors po įvartį keturiuose Europos čempionatuose, vėl perleido Zlatanui Ibrahimovičiui iš Švedijos rinktinės. Tačiau C. Ronaldo pakartojo tautiečio Luiso Figo rekordą pagal rungtynių savo šalies rinktinėje skaičių – po 127.

Per šešis Europos čempionatus portugalai visus kartus sėkmingai įveikė grupės etapą, keturis kartus pasiekė pusfinalį, o 2004-ais namie vykusiame turnyre nužygiavo iki pat finalo, kur sensacingai pralaimėjo Graikijai.

Septynios pergalės iš eilės atrankos etape – visų laikų Portugalijos rinktinės rekordas, kuris gali būti pratęstas ir Euro 2016, nes portugalai F grupėje kovos su sąlyginai silpnesnėmis ekipomis.

Islandijai tai yra pirmas kartas, kai šios šalies rinktinė žais tokio rango varžybose. Islandų gynyba per dešimt atrankos į Euro 2016 mačų praleido vos 6 įvarčius, o dvejose atkrintamose rungtynėse su Nyderlandais islandai apskritai vartus išlaikė „sausus“ ir varžovus sensacingai eliminavo.

Nors rungtynes aktyviau pradėjo ir pirmas 15 min. grėsmingiau atrodė Islandija, portugalai netruko perimti iniciatyvą ir žaidimo gijas. Dvikovos favoritų atakos viena po kitos ritosi prie varžovų vartų. 21-ą ir 26-ą min. puikių progų neišnaudojo Nani ir C. Ronaldo. Tačiau įvartis brendo. 31-ą min. portugalai surengė greitą puolimą dešiniu kraštu, Andre Gomešas tiksliai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o ten laisvas atsidūręs Nani pelnė įvartį – 1:0. Tai buvo 600-asis įvartis Europos čempionatų istorijoje.

Antras kėlinys prasidėjo C. Ronaldo pavojingu smūgiavo vienu lietimu, bet 50-ą min. Islandija išlygino rezultatą – 1:1. B. Bjarnasonas pasinaudojo gynėjų klaida ir po perdavimo iš dešinio sparno vienas iš arti pasiuntė kamuolį į vartus – 1:1.

Likusią kėlinio dalį portugalai nuolat puolė ir siekė pergalės, bet islandai patikimai gynėsi. Mačas, kurį stebėjo 40 tūkst. žiūrovų, baigėsi lygiosiomis 1:1.

Rezultatas:

Portugalija 1 – 1 Islandija

31' Nani [1 - 0]
50' Birkir Bjarnason [1 - 1]

Portugalija: Rui Patricio (V); Raphael Guerreiro, Pepe, Ricardo Carvalho, Vieirinha; Andre Gomes (84' Eder), Danilo, Joao Mario (76' Ricardo Quaresma), Joao Moutinho (71' Renato Sanchez); Cristiano Ronaldo (K), Nani.

Islandija: Hannes Halldorsson (V); Ari Skulason, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson, Birkir Saevarsson; Birkir Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson (K), Johann Gudmundsson
(90' Elmar Bjarnason); Jon Dadi Boedvarsson, Kolbeinn Sigthorsson (81' Alfred Finnbogasson).

F grupės turnyro lentelė:

1.Vengrija11002:03
2-3.Islandija10101:11
2-3.Portugalija10101:11
4.Austrija10010:20

Antro turo grupės mačus birželio 18-ą dieną islandai žais su vengrais, o portugalų varžovai bus austrai.

Statistika:

Portugalija – Islandija

Kamuolio kontrolė: 66 proc. – 34 proc.;

Perdavimai ir jų tikslumas: 616 (88 proc.) – 218 (62 proc.);

Smūgiai (iš jų į vartų plotą): 27 (10) – 4 (4);

Kampiniai: 11 – 2;

Nuošalės: 3 – 2;

Pražangos: 9 – 17;

Geltonos/raudonos kortelės: 0/0 – 2/0.

Į UEFA Euro-2016 čempionato aštuntfinalį pateks po dvi geriausias šešių grupių komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas užėmusios rinktinės.

Euro 2016 vyks nuo birželio 10 iki liepos 10 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (375)