Prieš pirmenybių pradžią „TonyBet“ futbolo ekspertai apžvelgė penkių pagrindinių pirmenybių favoritų pasiruošimo čempionatui eigą ir rezultatus. Taip pat pateikiama kiekvienos rinktinės tikimybė laimėti čempionatą, didžiausios netektys, bei kokia dalis iš daugiau nei aštuonių tūkstančių milijono eurų prizinio fondo „EuroMadness“ žaidimo dalyvių komandą pasirinko pirmenybių nugalėtoja.

Prancūzija:

Tikimybė laimėti čempionatą: 28,6 proc. Nugalėtoju pasirinko: 29 proc. „EuroMadness“ žaidėjų.

Didžiausios netektys: Karimas Benzema (pašalintas už netinkamą elgesį) ir Frankas Ribery (baigė karjerą rinktinėje).

Skirtingai nei visos kitos Europos pirmenybėse žaisiančios komandos, prancūzai nedalyvavo atrankoje, todėl ruošėsi tik žaisdami draugiškus susitikimus. Po to, kai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje pralaimėjo vėliau čempione tapusiai Vokietijos rinktinei, Prancūzija per dvejus metus iš viso sužaidė 20 draugiškų susitikimų, per kuriuos iškovojo 14 pergalių, du kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė keturis pralaimėjimus. Rezultatas atrodytų neblogas, tačiau Prancūzijos rinktinės treneriui Didier Deschampsui prieš grupės kovas nerimą turėtų kelti Albanijos rinktinė, su kuria jo komanda per šį laikotarpį žaidė du kartus ir ne tik neiškovojo pergalių, bet ir kartą pralaimėjo.

Prancūzijos futbolo rinktinė

Vokietija:

Tikimybė laimėti čempionatą: 21,3 proc. Nugalėtoju pasirinko: 34 proc. „EuroMadness“ žaidėjų.

Didžiausios netektys: Philippas Lahmas (baigė karjerą rinktinėje) ir Marco Reusas (traumuotas).

Pasaulio čempionų kelias į Euro 2016 tikrai nebuvo rožėmis klotas. Nors savo atrankos grupėje jie ir užėmė pirmą vietą, tačiau artimiausią persekiotoją Lenkiją aplenkė vos vienu tašku. Besikaudami dėl kelialapio į Prancūziją vokiečiai pralaimėjo dukart – Lenkijos ir Airijos rinktinėms, o draugiškuose mačuose patyrė dar penkias nesėkmes, paskutinę iš kurių – visiškai neseniai žaisdami su Slovakijos rinktine. Norėdami įrodyti savo favoritų statusą Europos čempionate Joachimo Lowo auklėtiniai turės gerokai pasitempti.

Bastianas Schweinsteigeris ir Andre Schurrle

Tikimybė laimėti čempionatą: 16,7 proc. Nugalėtoju pasirinko: 11 proc. „EuroMadness“ žaidėjų.

Didžiausios netektys: Dani Carvajalis (traumuotas), Santi Cazorla (traumuotas), Diego Costa ir Fernando Torresas (nepakviesti trenerio sprendimu).

Po fiasko pasaulio čempionate, kuomet titulą gynusi Ispanija neįveikė net grupės etapo, Vicente del Bosqueso komandos nugalėtojų įvaizdžiui buvo suduotas labai skaudus smūgis. Vis dėlto, vėliau ispanai atsitiesė ir atrankoje į Europos čempionatą, tik kartą pralaimėję Slovakijai, savo grupėje tvirtai užėmė pirmą vietą. Apskritai nuo praėjusių metų birželio 2012-ų metų Europos čempionai nebuvo pralaimėję net 11 mačų iš eilės, visgi po antradienio nesėkmės namuose prieš Gruzijos rinktinę 0:1, į Prancūziją jie atvyksta tikrai ne pačios geriausios nuotaikos.

Ispanijos futbolo rinktinė

Anglija:

Tikimybė laimėti čempionatą: 11,1 proc. Nugalėtoju pasirinko: 19 proc. „EuroMadness“ žaidėjų.

Didžiausios netektys: nėra.

Kaip ir prieš kiekvieną čempionatą, taip ir šiemet, Anglai puoselėja dideles viltis nutraukti jau 50 metų trunkantį titulų badą. Ir šį kartą jie turi tam rimtų argumentų. Žaidusi vienoje atrankos grupėje su Lietuvos rinktine, Roy Hodgsono komanda buvo vienintelė, kuriai pavyko laimėti visus 10 mačų. Po to, kai iš pasaulio čempionato pasitraukė jau po grupių etapo, Anglija sužaidė 21-erias rungtynes, per kurias patyrė tik du pralaimėjimus ir du kartus sužaidė lygiosiomis. Taip pat, skirtingai, nei daugumos kitų komandų, Anglijos rinktinės žaidėjams pavyko išvengti rimtų traumų, todėl į Prancūziją atvyko visi geriausi šalies futbolininkai.

Anglijos futbolo rinktinė

Belgija:

Tikimybė laimėti čempionatą: 10 proc. Nugalėtoju pasirinko: 5 proc. „EuroMadness“ žaidėjų.

Didžiausios netektys: Vincentas Kompany (traumuotas).

Jaunoji Belgijos talentų karta pagaliau subrendo ir yra pasiruošusi šturmuoti aukštumas šiame Europos čempionate. Nors jų kelias į Prancūziją ir nebuvo pats lengviausias, tačiau su septyniomis pergalėmis iš dešimties galimų jie savo atrankos grupėje aplenkę Velsą ir Bosniją ir Hercegoviną užėmė pirmą vietą. Neabejotinai stipriausia Marco Wilmotso treniruojamos komandos dalis – puolimas. Trijų „Premier“ lygos žvaigždžių – Edeno Hazardo, Kevino De Bruyne‘o ir Romelu Lukaku vedami belgai su 24-iais įvarčiais atrankoje buvo antra rezultatyviausia rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)