Šeštadienį 35 žmonės buvo sužeisti, trys – sunkiai, ir tai buvo didžiausias smurto prasiveržimas per tarptautinius turnyrus nuo 1998 metų pasaulio čempionato Prancūzijoje.

Vienas šeštadienį sužeistas sirgalius anglas yra „kritiškos, bet stabilios“ būklės, spaudos konferencijoje sakė Brice'as Robinas.

Incidentų metu buvo areštuota 20 asmenų. Šeši britų, vienas austrų ir trys prancūzų žiūrovai pirmadienį bus teisiami už tą smurtą Marselyje, sakė jis.

Tuo metu Marselyje dirbančių anglų policijos pareigūnų vadovas Markas Robertsas teigė, kad rusų pasiruošimas sirgalių konfliktui jį šokiravo.

„Tik nedidelė anglų grupė Marselyje buvo atvykusi specialiai tam, kad keltų problemas. Tuo metu su tokiu tikslu į Prancūziją atvykusių rusų buvo kur kas daugiau. Manome, kad maždaug 300“, – sakė M. Robertsas.

„Mūsų žmonės matė, kaip prieš susidūrimą su anglais rusų fanai į burnas dedasi bokse naudojamas dantų apsaugas, maunasi kovines pirštines. Žinome, kad kai kurie iš jų kišenėse turėjo ir peilius, nes vienas iš anglų buvo subadytas. Jie buvo apsivilkę specialiais rūbais – visi vilkėjo tamsios spalvos aprangą, kad būtų panašūs ir sunkiau atskiriami, kai kurie turėjo kaukes, dauguma dėvėjo ir specialias prie kūno priglundančias rankines, kuriose greičiausiai slėpė ginklus“, – „The Guardian“ cituoja britų pareigūną.

Shocking scenes inside the Stade Vélodrome as #RUS fans stormed #ENG fans inside the stadium! pic.twitter.com/cgj4GraR7t
— Footy Funnys UK (@FootyFunnysUK) June 11, 2016

Video shows the moment Russia fans 'charge' England supporters after Euro 2016 game https://t.co/U8ERXhFhBxhttps://t.co/3OMDAKRw3H— ITV News (@itvnews) June 11, 2016

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)