F grupės rungtynės Paryžiuje su trenksmu užbaigė antrą Europos čempionato pirmo etapo turą.

Portugalai visas rungtynes terorizavo varžovų gynybą, kėlė dešimt kampinių (austrai – nė vieno), dusyk pataikė į virpstą.

Analogiška kryptimi 79 min. nuskriejo C. Ronaldo spyris, kuomet jis mėgino realizuoti savo paties uždirbtą 11 m baudinį. Po kelių minučių puolėjas pasiuntė kamuolį į vartus smūgiu galva, bet įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Progų turėjo ir Austrija, bet per 90 minučių įnirtingos kovos rezultatas švieslentėje nepajudėjo iš vietos.

Abiems varžovams tai buvo galimybė atsitiesti po nuvylusio pirmenybių starto, kuriame Austrija 0:2 neprilygo Vengrijai, o portugalai 1:1 išsiskyrė su islandais.

Šeštadienio vakaras turėjo būti ypatingas C. Ronaldo, kadangi 31-erių futbolininkas perėmė iš Luiso Figo daugiausiai rungtynių nacionalinėje komandoje sužaidusio portugalo titulą. Mačas su Austrija buvo 128-asis C. Ronaldo, atstovaujančiam rinktinei nuo 2003 metų ir žaidžiančiam ketvirtajame savo Europos čempionate.

Rezultatas

Portugalija 0 – 0 Austrija
79' Cristiano Ronalo (Portugalija) nerealizavo 11 m baudinio

Portugalija: Rui Patricio; Vieirinha, Ricardo Carvalho, Raphaelis Guerreiro, Pepe; Ricardo Quaresma (71' Joao Mario), Williamas Carvalho, Joao Moutinho, Andre Gomesas (83' Ederis); Cristiano Ronaldo, Nani (89' Rafa Silva).

Austrija: Robertas Almeris; Sebastianas Proedlis, Martinas Hintereggeris, Christianas Fuchsas, Martinas Harnikas; Julianas Baumgartlingeris, Marko Arnautovičius, Stefanas Ilsankeris (87' Kevinas Wimmeris), Davidas Alaba (65' Alessandro Schoepfas); Marcelis Sabitzeris (85' Lukasas Hinterseeras).

Kitame F grupės mače šeštadienį Islandija ir Vengrija sužaidė lygiosiomis 1:1.

Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)