Jau aišku, kad aštuntfinalyje Ispanija susikaus su E grupės nugalėtoja Italija.

Ispanai pirmavo po gražios kombinacijos ir 7 min. Alvaro Moratos pelnyto įvarčio, bet 45 min. Nikola Kaliničius techniškai uždarė Ivano Perišičiaus perdavimą iš krašto, o 87 min. jau pats I. Perišičius smūgiu į artimąjį vartų kampą nuginklavo Davidą De Geą ir padovanojo kroatams pirmą vietą grupėje.

Beje, 72 min. ispanų kapitonas Sergio Ramosas nerealizavo 11 metrų baudinio – jo bandymą atrėmė Danijelis Subasičius.

Tuo pačiu metu Lanse vykusioje dvikovoje turkai 2:0 (1:0) nugalėjo čekus ir išsaugojo šansus žengti į kitą etapą kaip trečia grupės komanda.

Rungtynėms teisėjavo 43-ejų metų olandas Bjornas Kuipersas.

Kelialapius į Euro 2016 aštuntfinalį, kuris prasidės šeštadienį, jau užsitikrino Prancūzija, Šveicarija, Velsas, Anglija, Slovakija, Vokietija, Lenkija, Šiaurės Airija, Kroatija, Ispanija, Italija ir Vengrija, o iš tolesnės kovos eliminuotos Rumunija, Rusija, Ukraina ir Čekija.

Rungtynės:

Kroatija 2 – 1 Ispanija
7' [1 – 0] Alvaro Morata
45' [1 – 1] Nikola Kalinič
87' [2 – 1] Ivan Perišič

72' Sergio Ramos (Ispanija) nerealizavo 11 m baudinio

Kroatai pirmame ture 1:0 įveikė turkus, o antrame sužaidė lygiosiomis 2:2 su čekais. Savo ruožtu ispanai 1:0 palaužė Čekiją ir 3:0 sutriuškino Turkiją.

Į čempionato aštuntfinalį patenka po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)