Du įvarčius (34-ą ir 48-ą min.) čempionų titulą ginantiems ispanams pelnė Alvaro Morata, su dviem smūgiais įsirašęs į rezultatyviausių turnyro žaidėjų sąrašą (drauge su valu Garethu Bale'u, prancūzu Dimitri Payet ir rumunu Bogdanu Stancu).

Vieną įvartį (48-ą min.) įmušė ir vieną rezultatyvų perdavimą atliko Nolito.

Ispanijos komanda tapo pirma čempionate, kuri per mačą į varžovų vartus įmušė daugiau nei du įvarčius.

Pirmame kėlinyje vyko žaidimas į vienus vartus. Ispanija iš karto užspaudė turkus tik kartais leisdama varžovams priartėti prie savo baudos aikštelės. Milžinišką savo persvarą ispanai įtvirtino dviem gražiais įvarčiais.

Pradžioje 34-ą min. Europos čempionai surengė puolimą kairiu atakos sparnu, Nolito puikiai perdavė kamuolį į varžovų baudos aikštelę, kur Alvaro Morata galva pelnė įvartį – 1:0.



Po kelių akimirkų krito dar vienas ispanų įvartis. Šįkart pasižymėjo jau vieną rezultatyvų perdavimą atlikęs Nolito. Jis atsidūrė vienas prieš vartus po turkų gynybos klaidų ir tiesiog „sušaudė“ turkų vartininką Volkaną Babacaną – 2:0.


Antras kėlinys prasidėjo tuo, kuo baigėsi pirmas. Iš karto krito trečias įvartis. 48-ą min. A. Morata atliko dublį, kai iš kelių žingsnių nukreipė kamuolį į tinklą. Tiesa, pirmoje šios atakos stadijoje buvo ispanų nuošalė.



Pirmame rate ispanai 1:0 palaužė čekų pasipriešinimą, o turkai 0:1 nusileido kroatams.

Rezultatas:

Ispanija 3 – 0 Turkija

34' Alvaro Morata [1 - 0]
37' Nolito [2 - 0]
48' Alvaro Morata [3 - 0]

Ispanija: David de Gea (V); Jordi Alba (81' Cesar Azpilicueta), Sergio Ramos (K), Gerard Pique, Juanfran; Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas (71' Koke); Nolito, David Silva (64' Bruno Soriano), Alvaro Morata.

Turkija: Volkan Babacan (V); Caner Erkin, Hakan Balta, Mehmet Topal, Gokhan Gonul; Oguzhan Ozyakup (62' Olkay Sahan), Selcuk Inan (70' Yunus Malli), Ozan Tufan, Arda Turan (K), Hakan Calhanoglu (46' Nuri Sahin); Burak Yilmaz.

D grupės turnyro lentelė:

1.Ispanija***22004:06
2.Kroatija21103:24
3.Čekija20112:31
4.Turkija20020:40

*** – pateko į aštuntfinalį

Kitos antro turo D grupės rungtynės penktadienį tarp Kroatijos ir Čekijos baigėsi lygiosiomis 2:2 (1:0).

Trečiojo rato dvikovos bus žaidžiamos birželio 21-ą dieną. Ispanija susitiks su Kroatija, o Čekija – su Turkija.



Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)