Vienintelį mačo įvartį 30 min. po Thomo Mullerio perdavimo pelnė Mario Gomezas, tačiau vokiečiai visiškai kontroliavo dvikovos eigą ir galėjo pasižymėti dar ne sykį.

Porą kartų šiaurės airius gelbėjo virpstas ir skersinis, kitais atvejais – netikslūs vokiečių smūgiai arba puikus vartininko žaidimas. Iš viso Vokietijos futbolininkai į vartų pusę smūgiavo net 21 sykį, kai jų varžovai – vos vieną.

Tuo pačiu metu Marselyje susitiko Ukraina ir Lenkija – 0:1 (0:0).

Vokiečiai su 7 taškais tapo C grupės nugalėtojais, lenkai taip pat su 7 taškais finišavo antri, šiaurės airiai – treti, o ukrainiečiai – ketvirti.

Tokiu būdu paaiškėjo pirmoji Euro 2016 aštuntfinalio pora. Tai – Šveicarija ir Lenkija.

Rungtynėms teisėjavo 34-erių metų prancūzas Clementas Turpinas.

Kelialapius į Euro 2016 aštuntfinalį, kuris prasidės šeštadienį, jau anksčiau užsitikrino Prancūzija, Šveicarija, Velsas, Anglija, Slovakija, Ispanija, Italija ir Vengrija, o iš tolesnės kovos eliminuotos Rumunija, Rusija ir Ukraina.

Rungtynės:

Šiaurės Airija 0 – 1 Vokietija
30' [0 – 1] Mario Gomez

Į čempionato aštuntfinalį patenka po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šiaurės airiai pirmame ture 0:1 nusileido Lenkijai, o antrame 2:0 pranoko Ukrainą. Savo ruožtu pasaulio čempionai vokiečiai 2:0 nugalėjo ukrainiečius ir sužaidė lygiosiomis 0:0 su lenkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)