Be jų, A grupėje dar žaidžia Šveicarija ir Albanija (16 val.), kurios į aikštę žengs šeštadienį. Kaip ir keturios B grupės komandos: Velsas ir Slovakija (19 val.) bei Anglija ir Rusija (22 val.).

Komandos antro kėlinio pradžioje apsikeitė įvarčiais: 57 min. galva pasižymėjo Olivier Giroud, o 65 min. iš 11 metrų baudinio rezultatą išlygino Bogdanas Stancu. Visgi prancūzams pavyko išplėšti pergalę, kai 89 min. įspūdingu šūviu iš toli tašką padėjo saugas Dimitri Payet.

Prancūzija – tai šalis, kuriai futbolo istorija žaidžiant namuose yra itin palanki. Prancūzai laimėjo du iš trijų po II-ojo pasaulinio karo jų šalyje rengtų elitinių tarptautinių futbolo turnyrų – 1984-ųjų Europos pirmenybes ir 1998-ųjų pasaulio čempionatą. Šiemet į galutinę pergalę šeimininkai vilčių taip pat deda labai daug ir kartu su vokiečiais bei ispanais yra laikomi pagrindiniais favoritais.

Atjauninta komanda, vadovaujama 1998-ųjų pasaulio čempiono Didier Deschampso, sau kelia labai rimtą iššūkį, o praktiškai vienintelis šaukštas medaus statinėje – nemaloniai pagarsėjęs sekso ir reketo skandalas, į kurį įsivėlė Karimas Benzema bei Mathieu Valbuena. Galutinis verdiktas yra toks, kad šių vyrukų rinktinėje nėra, tačiau prancūzai ir taip turi labai įvairiapusę sudėtį.

Rumunai Europos čempionate dalyvauja tik ketvirtą kartą. Per visą istoriją jie pirmenybėse sužaidė 13 rungtynių, iš kurių laimėjo vos sykį – 2000-aisiais sensacingai 3:2 prieš Angliją. Nepaisant to, kad sudėtyje nėra garsių pavardžių ir pirmo ryškumo žvaigždžių, „Tricolorii“ vadinama ekipa yra pasirengusi nesugadinti ūpo futbolo futbolo ritmu pastaruoju metu jau pradėjusiems gyventi Rumunijos aistruoliams. Žinoma, lengva nebus.

Į UEFA Euro-2016 čempionato aštuntfinalį pateks po dvi geriausias šešių grupių komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečiąsias vietas užėmusios rinktinės.

Euro 2016 vyks nuo birželio 10 iki liepos 10 dienos. Jo metu Paryžiaus gatvėse vietinių ir svečių saugumu rūpinsis daugiau nei 90 tūkst. policijos pareigūnų, karių ir privačių apsaugos tarnybų darbuotojų. Tikimasi, kad futbolas į Paryžių padės susigrąžinti terorizmo išgąsdintus turistus. Per teroristinius islamistų surengtus išpuolius Prancūzijos sostinėje praėjusį lapkritį žuvo 130 žmonių.

Rungtynės:

Prancūzija 2 – 1 Rumunija
57' [1 – 0] Olivier Giroud
65' [1 – 1] Bogdan Stancu (11 m)
89' [2 – 0] Dimitri Payet

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (526)