Itin drąsiai nusiteikę Edgaro Jankausko auklėtiniai jau 14-ą sekundę galėjo išsiveržti į priekį, kai vos iškelių metrų smūgiuotą Arvydo Novikovo kamuolį atrėmė Lukaszas Fabianskis.

Antrame kėlinyje puikų šūvį iš toli paleido Nerijus Valskis ir Arturui Borucui teko pademonstruoti visą savo meistriškumą.

Lenkai taip pat atsakė dviem aštriais išpuoliais: 59 min. Jakubas Blaszczykowskis pataikė į virpstą, o 82 min. Slawomiras Peszko pelnė įvartį, tačiau prieš tai prasižengė prieš Egidijų Vaitkūną.

Lenkijos futbolininkai jau po šešių dienų žais savo pirmąją 2016 metų Europos čempionato dvikovą su Šiaurės Airija. Vėliau lenkų C grupėje dar laukia akistatos su Vokietijos ir Ukrainos komandomis.

Rungtynių eiga:

Šis Lenkijos ir Lietuvos susitikimas – jau 11-asis istorijoje: lenkai laimėjo penkis sykius, keturiskart buvo užfiksuotos lygiosios, dvi pergales pasiekė lietuviai.

Paskutiniuose dviejuose tarpusavio mačuose komandos pasidalino po pergalę: 2014 m. Gdanske džiaugėsi lenkai – 2:1 (pasižymėjo Lukas Spalvis), o 2011 m. Kaune pajėgesni buvo lietuviai – 2:0 (įvarčius pelnė Saulius Mikoliūnas ir Edgaras Česnauskis).

Primename, kad savaitgalį pasibaigusiame Baltijos taurės turnyre Lietuvos rinktinė liko antra – po latvių.

Rungtynės:

Lenkija 0 – 0 Lietuva
Krokuvos H. Reymano stadionas, 33000 žiūrovų.
Teisėjas – Filipas Glova (Slovakija)..
Įspėti: 79 min. Grzegorz Krychowiak (Lenkija); 2 min. Rolandas Baravykas, 61 min. Georgas Freidgeimas, 79 min. Dovydas Norvilas, 83 min. Egidijus Vaitkūnas (Lietuva).

Lietuvos rinktinės sudėtis: Emilijus Zubas, Egidijus Vaitkūnas, Edvinas Girdvainis, Georgas Freidgeimas, Rolandas Baravykas (60 min. Vaidas Slavickas), Artūras Žulpa (90 min. Donatas Kazlauskas), Vykintas Slivka (69 min. Dovydas Norvilas), Mantas Kuklys (46 min. Simonas Paulius), Arvydas Novikovas, Fiodoras Černychas (49 min. Nerijus Valskis), Lukas Spalvis.

Pasirengimą Senojo žemyno futbolo pirmenybėms pergalėmis kontrolinėse rungtynėse pirmadienį baigė Italijos ir Islandijos komandos.

Italijos futbolininkai namuose 2:0 (1:0) nugalėjo Suomijos ekipą. Po įvartį į varžovų vartus įmušė Antonio Candreva (27 min. iš 11 metrų baudinio) ir Daniele de Rossi (71 min.).

Pirmą kartą Europos čempionato finalo etape žaisianti Islandijos komanda savo aikštėje net 4:0 (3:0) sutriuškino Lichtenšteiną.

Po įvartį nugalėtojams pelnė Kolbeinnas Sigthorssonas (10 min.), Birkiras Saevarssonas (20 min.), Alfredhas Finnbogasonas (42 min.) ir Eiduras Gudjohnsenas (82 min.).

Italijos rinktinė Senojo žemyno pirmenybes pradės E grupėje su Belgijos, Šiaurės Airijos ir Švedijos komandomis, o Islandijos futbolininkų varžovės F grupėje bus Austrija, Vengrija ir Portugalija.

Kitų rungtynių rezultatai:

Italija 2 – 0 Suomija

27' Antonio Candreva (11 m)
71' Daniele De Rossi

Islandija 4 – 0 Lichtenšteinas

10' Kolbeinn Sigthorsson
20' Birkir Saevarsson
42' Alfred Finnbogason
82' Eidur Gudjohnsen