31-erių metų C. Ronaldo tai buvo rekordinis 17-as mačas Europos čempionatų finalo etapuose. Jis pagal šį rodiklį aplenkė olandą Edviną Van Der Sarą ir prancūzą Lillianą Thuramą.

Pirmas rungtynes C. Ronaldo sužaidė dar 2004 metų čempionate Portugalijoje.

50-ą susitikimo minutę C. Ronaldo pelnė įvartį ir išlygino rezultatą (2:2). Taip portugalas tapo pirmu futbolininku istorijoje, įmušusiu įvartį keturiuose Europos čempionatuose iš eilės.

2004 metais namuose C. Ronaldo pasiekė 2 įvarčius, 2008-ais Šveicarijoje ir Austrijoje – 1, 2012-ais Lenkijoje ir Ukrainoje – 2 ir 2016-ais Prancūzijoje – 2 (kol kas).

Portugalijos rinktinė Euro 2016 turnyro aštuntfinalyje jėgas išmėgins su Kroatija (šeštadienį birželio 25 d. 22.00 val.).

Per pirmus du turus niekaip savęs nerado Portugalijos rinktinės žvaigždė C. Ronaldo, kuris per du mačus nepelnė nė įvarčio, nors į vartus smūgiavo net 23-is kartus (5-is į vartų plotą, 7-is šalia vartų, 10 jo bandymų buvo blokuoti ir vienas atsitrenkė į virpstą), įskaitant nerealizuotą 11 metrų baudinį.

„Beprotiškos rungtynės. Tris kartus mes buvome ties iškritimo iš Euro riba ir visą laiką buvome priversti lyginti rezultatą“, - mačą su Vengrija prisiminė C. Ronaldo. - Buvo sunku, bet trečia vieta mūsų. Kitoje dvikovoje iškovosime pergalę. Dar vienas rekordas, bet man tai pavyksta natūraliai. Nesakysiu, kad nesidžiaugiu, bet pagrindinis dalykas buvo išeiti iš grupės. Dabar mūsų laukia labai rimtas varžovas.

Galimybes vertinčiau 50 prieš 50. Kroatų rinktinėje labai geri žaidėjai. Mes gerbiame jų komandą. Juk įveikti Ispaniją gali ne bet kas. Kitavertus, mes žinome savo vertę ir savo pajėgumą. Priešininkams žiūrėsime tiesiai į akis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)