Mušė, mušė, kol galiausiai pramušė – taip galima būtų pavadinti anglų pastangas, kurias vainikavo idealiai atliktas Erico Dierio baudos smūgis. Nors daugiau Igorio Akinfejevo futbolo įkūrėjams pramušti nepavyko, atrodė, kad pranašumą jiems tikrai pavyks išlaikyti.

Deja, viskas baigėsi priešingai – antrą teisėjo pridėto laiko minutę kamuolį galva į vartų tinklą nukreipė Vasilijus Berezutskis, o finalinis švilpukas paskelbė apie pirmąsias Europos čempionato lygiąsias ir pirmąją „mini staigmeną“.

„Mano žaidėjai kovojo iki galo ir išplėšė tašką – o tai padaryti tikrai nebuvo lengva. Anglai dominavo šiame mače, bet mes vis tiek sugebėjome sustabdyti jų pavojingus puolėjus“, – spaudos konferencijoje džiaugėsi rusų vairininkas Leonidas Sluckis, išskyręs ir puikų naujokų Romano Neustadterio ir Aleksandro Golovino debiutą.

Nors po dvikovos patys anglai atrodė tarsi žemes pardavę, jų treneris Roy Hodgsonas gyrė savo auklėtinių pasirodymą.

„Kai įvartį praleidi likus žaisti minutę – truputį apmaudu. Jeigu išbrauktumėme 15 antro kėlinio minučių, tai mes visiškai kontroliavome žaidimą. Manau, kad žaidėme puikiai, tačiau jaučiamės pralaimėję, nes ruošėmės švęsti pergalę“, – spaudos konferencijoje mintimis dalijosi strategas.

Per visas rungtynes anglai atliko net 16 smūgių (6 – į vartų plotą), o rusai – trigubai mažiau – 6 (3 – į vartų plotą).

„Žaidėme tikrai puikiai, tačiau neišnaudojome savo progų. Vaikinai yra nusivylę, kad nesugebėjo laimėti, bet iš šių rungtynių galime pasisemti daug pozityvių dalykų. Visas 90 minučių atrodėme solidžiai – buvome verti pergalės. Bet vis tiek iškovojome tašką, o dabar turime judėti pirmyn“, – sakė anglų kapitonas Wayne'as Rooney.

Lygiosiomis 1:1 sužaidę anglai ir rusai dabar B grupėje dalijasi antrą-trečią vietas. Lyderio pozicijoje rikiuojasi Velsas, ankstesniame šeštadienio mače 2:1 pranokęs slovakus.

Likusių B grupės rungtynių tvarkaraštis:

Trečiadienis, birželio 15 d. – Rusija Slovakija (16 val.)
Ketvirtadienis, birželio 16 d. – Anglija Velsas (16 val.)

Pirmadienis, birželio 20 d. – Slovakija Anglija (22 val.)
Pirmadienis, birželio 20 d. – Rusija Velsas (22 val.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)