Savoje aikštės pusėje lietuviai daugiausiai dėmesio turės skirti vidutiniškai 20 taškų per mačą Europos čempionate renkančiam D. Nowitzki, tačiau V. Chomičius pabrėžė, jog Lietuvos krepšininkai negalės pernelyg užsižiūrėti į NBA žvaigždę.

„Žinome, kaip reikės išsidėstyti aikštėje, žinome, ką reikės daryti, jei kas nors veiks ne taip, kaip turėtų. Bet ne vienas D. Nowitzki žaidžia aikštėje. Jis ne tik imasi iniciatyvos, bet ir sudaro labai daug galimybių atakuoti kitiems krepšininkams. Žinoma, vokiečiai bėga ne taip, kaip prancūzai, bet poziciniame žaidime jie yra labai stiprūs, o taškus gali pelnyti ne vienas krepšininkas“, - dėstė rinktinės vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros asistentas.

- Rungtynėse su Prancūzijos krepšininkais savotišku „X faktoriumi“ lietuviams tapo gynėjas Nando de Colo. Kas gali nustebinti Vokietijos ekipoje? - paklausėme V. Chomičiaus.

- 10-asis numeris, kurio sunki pavardė (Heiko Schaffartzikas – DELFI). Praėjusiose rungtynėse jis palaidojo turkus, įmetęs keturis tritaškius iš eilės. Turkai bandė stabdyti Chrisą Kamaną ir Dirką Nowitzkį, dvigubino gynybą prieš juos, bet visas atakas užbaigė šis gynėjas. Žinome tuos „X faktorius“, ir norėtume juos neutralizuoti.

Aš manau, kad mes mačui su prancūzais buvome pasiruošę labai gerai. Statistika bylojo, kad N. De Colo žaidžia labai mažai, nėra rezultatyvus. O jis pats sau susikūrė progų, pataikė labai sunkių metimų ir mums stipriai pakenkė.

- Ar Vokietijos rinktinė parankesnė lietuviams nei Prancūzijos?
- Kiekvienas priešininkas – vis kitoks. Žinoma, mums patogu, kad vokiečiai nebėga taip, kaip prancūzai, vietoje to ilgai ir nuobodžiai laikydami kamuolį. Tiesa, kartais jie nusižengia savo stiliui ir atakuoja greičiau, jei pastebi klaidą gynyboje.

Vis dėlto vokiečiai kietai ginasi, žaidžia ties pražangos riba. Tuomet viskas priklauso nuo teisėjų ir to, kokį žaidimą šie toleruoja. Tam reikia skirti labai daug dėmesio.

- D. Nowitzki dengs Darius Songaila arba Paulius Jankūnas?

- Nebūtinai. Tai gali daryti ne tik „ketvirti numeriai“. Mums reikia turėti aukštą žmogų, kuris būtų prisipaudęs prie D. Nowitzki ir galėtų „skaityti“ jo judesius, sukurti jam nepatogumų. Visi vokiečių varžovai bando daryti kažką panašaus, nes nieko naujo čia neprigalvosi.

Paprasčiausiai reikia sukurtą planą realizuoti kuo geriau.

- Prancūzams pralaimėjote po įtemptos kovos. Ar nebus sunku vyrams atsitiesti psichologiškai?

- Esame normaliai pasiruošę fiziškai, turėjome laiko atsigauti. Vyrai išsimiegojo, treneriai padirbėjo. Nuotaikos treniruotėje buvo geros. Pasportavome, suprakaitavome. Rytoj ryte pakartosime visus priešininkų derinius ir – į kovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją