V. Gomelskio manymu, SSRS rinktinės starto penketas savaitgalį pasibaigusiame Europos vyrų krepšinio čempionate būtų toks: Mantas Kalnietis (Lietuva), Vitalijus Fridzonas (Rusija), Tornike Šengelija (Gruzija), Andrejus Voroncevičius (Rusija) ir Jonas Valančiūnas (Lietuva).

Įdomu, kad rusų komentatorius pirmenybę lengvojo krašto puolėjo pozicijoje atidavė ne į Senojo žemyno starto penketą patekusiam Jonui Mačiuliui, o dažniau sunkiuoju puolėju žaidžiančiam gruzinui T. Šengelijai, kuris aštuntfinalio dvikovoje su lietuviais (81:85, T. Šengelija: 10 taškų, 7 naud. balai) nė iš tolo neprilygo mūsiškiui, pelniusiam net 34 taškus ir surinkusiam 50 naudingumo balų. J. Mačiulį jis matytų kaip šeštą žaidėją.

V. Gomelskis taip pat pakomentavo, kodėl Lietuvos komandai finale nepavyko rimčiau pasipriešinti užtikrintai čempione tapusiai Ispanijai (63:80).

„Vis turnyro tinklelis buvo sudarytas pagal Prancūziją, kuri į finalą nepateko. Šeimininkams iš anksto paruoštu pranašumu pasinaudojo ispanai. Gaila, kad Lietuva neparodė to žaidimo lygio, kurį gali. Man atrodo, kad kaltas ne tik nuovargis. Lietuviai neturėjo plano B.

Štai nuo pat pradžių puolime viskas vyko ne taip, kaip planavo Jonas Kazlauskas. Nuo antrojo kėlinio reikėjo mėginti keisti atakų ritmą, pakeisti akcentus, o Lietuva ir toliau žaidė taip lyg skirtumas varžovų naudai nebūtų didėjęs“, – savo konferencijoje teigė jis.

Primename, kad Rusijos krepšininkai šiose pirmenybėse patyrė tikrą fiasko ir savo pasirodymą baigė jau grupės varžybose, o galutinėje rikiuotėje pasidalino 21-24 vietas tarp 24 dalyvių...


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)