Į ligoninę atvykę Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Robertas Javtokas ir Domantas Sabonis pirmiausia aplankė sunkiausius ligonius – onkologinėmis ligomis sergančius vaikus. Būtent šiame skyriuje gulinčiais pacientais jau pusketvirtus metus rūpinasi R. Kaukėno fondas.

„Esu čia ne pirmą kartą. Ateityje, kiek bus galimybių, tiek ir pasinaudosiu. Jei tik gali kam suteikti džiaugsmo ir praskaidrinti dieną, kodėl to nedarius. Tai – turininga ir gera diena“, – sakė ne pirmus metus prie R. Kaukėno fondo veiklos prisidedantis M. Kuzminskas.

Krepšininkai su vaikais greitai atrado bendrą kalbą, kartu fotografavosi, dalijo autografus. Tęsdami R. Kaukėno fondo akciją „Perduok kamuolį sergančiam vaikui“ krepšininkai visiems skyriaus pacientams išdalijo Lietuvos krepšinio federacijos rėmėjo „Molten“ kamuolius su linkėjimais sveikti.

Vėliau krepšininkai persikėlė į Vaikų klinikos konferencijų salę, kur jų laukė apie šimtą Vaikų ligų klinikos pacientų, jų tėvelių ir Klinikų personalo atstovų. Tėvai, atlydėję ligonius, taip pat noriai dalyvavo renginyje. Krepšininkai dalyvavo viktorinose ir žaidimuose, atsakinėjo į vaikų klausimus, dalino autografus ir fotografavosi su renginio dalyviais.

Renginio metu savo pasirodymus vaikams dovanojo dainininkai Diana Dargienė su dukra Une, Klarkas, renginį vedė Karolis Tiškevičius, o vaikus spalvotais balionais pradžiugino „Balionų karaliai“.

* * *

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis.

Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuvių laukia 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyko Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija 80:68.

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija 92:85.

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija 78:71.

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija 86:71.

Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija 86:74.

Rugpjūčio 18 d. 19.30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija 68:62.

Rugpjūčio 19 d. 19.30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva Kroatija 59:72.

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija;

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija;

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)