Pirmose turnyro rungtynėse lietuviai 86:74 pranoko Turkijos nacionalinę komandą, o antradienį 68:62 įveikė Makedoniją, kuri per 2011 metų Europos čempionatą užkirto Lietuvai kelią ant medalių pakylos.

Tai buvo šešta Lietuvos rinktinės pergalė iš tiek pat galimų pasirengimo cikle.

Paskutinei dvikovai Kaune su Kroatijos nacionaline komanda Jonas Kazlauskas registravo visus 14 krepšininkų, dalyvaujančių rinktinės treniruotėse. Nebus tik į Kanadą pasirašyti naujos sutarties su Toronto „Raptors“ klubu išvykusio Jono Valančiūno.

Dar praėjusį savaitgalį Lietuvos rinktinės strategas pasakė „ačiū“ dviem iš 17-os kandidatų – gynėjui Mariui Runkauskui ir puolėjui Rokui Giedraičiui.

J. Valančiūnas antradienį išskrido į Torontą, kur turėtų praeiti medicininę patikrą ir pasirašyti naują 60 mln. JAV dolerių vertės sutartį su „Raptors“. Į Lietuvą jis grįš ir prisijungs prie rinktinės penktadienio vakarą.

Mačui su Kroatija registruoti: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius, Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Deividas Gailius, Paulius Jankūnas, Domantas Sabonis, Artūras Gudaitis, Antanas Kavaliauskas ir Robertas Javtokas.

Paskutinį kartą lietuviai su kroatais aikštelėje susitiko 2014 metais vykusiose draugiškose rungtynėse ir tuomet Kroatija laimėjo rezultatu 94:80. Lietuviai savo ruožtu šią komandą įveikė metais anksčiau vykusiame Europos čempionato pusfinalyje 77:62.

Šiame pasirengimo cikle kroatai jau du kartus įveikė Vokietiją 80:63 ir 74:72, taip pat rezultatu 74:62 nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę bei 70:68 - Naująją Zelandiją. Antradienį Kroatija įveikė ir Turkijos komandą rezultatu 74:66.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis.

Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija - 80:68;

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija - 92:85;

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija - 78:71;

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija - 86:71;

Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija - 86:74;

Rugpjūčio 18 d. 19.30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija - 68:62;

Rugpjūčio 19 d. 19.30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija;
-----------
Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija;

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija;

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)