Kvietimai į Lietuvos rinktinę – jau išdalinti. Ketvirtadienį jos strategas J. Kazlauskas paskelbė ekipos kandidatų sąrašą, kuriame – 18 pavardžių.

Tarp jų nėra nei blankiai sezoną Vilniaus „Lietuvos ryte“ užbaigusių Martyno Gecevičiaus ir Gedimino Oreliko, nei Klaipėdos „Neptūno“ įžaidėjo Mindaugo Girdžiūno, kurį nukonkuravo taikliarankis sostinės klubo naujokas Marius Runkauskas.

Sąraše įrašytas D. Lavrinovičius, nors jo galimybėmis šią vasarą padėti rinktinei abejoja ir pats J. Kazlauskas – sezoną Italijoje per skausmus užbaigęs aukštaūgis neseniai paprašė nedėti į jį daug vilčių.

„Kadangi praradome Donatą Motiejūną ir Liną Kleizą, Darjušas mums dvigubai reikalingas. Bet šiandien jo klausimas dar kybo ore“, – neslėpė specialistas.

35-erių veteraną J. Kazlauskas labai norėtų pastumti į sunkaus krašto puolėjo poziciją, kurioje dabar beliko Paulius Jankūnas ir pirmą kartą į rinktinę pakviestas Domantas Sabonis.

„Iš bendraamžių Domantas išsiskiria, o ar sugebės padėti vyrams, parodys bendros treniruotės. Neprarandu vilties L. Kleizos ir D. Motiejūno netektis užpildyti D. Lavrinovičiumi. Reikės suktis iš padėties, panaudoti Mindaugą Kuzminską ar Joną Mačiulį“, – svarstė J. Kazlauskas.

Sunkiuoju krašto puolėju save regi ir prasimušti į NBA svajojantis A. Gudaitis. Bet apie naujokų biržoje pašauktą aukštaūgį rinktinės vairininkas atsiliepė griežtai.

„Vien noro neužtenka, jam reikia pagerinti ir metimą, ir prasiveržimą. Negalvoju, kad šis sezonas jam buvo teigiamas, manau, jis pats nusivylęs. Reikia pasižiūrėti į save. A. Gudaitis mums reikalingas, nes į stovyklą vėluos Jonas Valančiūnas, o kiti aukštaūgiai – vyresni. Duodame jam šansą, o kaip ten bus, matysime“, – apsidraudė J. Kazlauskas.

Beje, treneriui nepatiko ir A. Gudaičio sprendimas nežaisti studentų rinktinėje, dalyvaujančioje vasaros universiadoje. Dėl to J. Kazlauskas apkaltino žaidėjui atstovaujančią „B baltics“ agentūrą, prieš NBA naujokų biržą siuntusią A. Gudaitį į klubų peržiūras.

„Mus visus užaugino Lietuva, ir jai reikia atiduoti duoklę. Tegul tas dalykas lieka ant A. Gudaičio agento sąžinės. Aš manau, kad į JAV jis buvo išvežtas per anksti, dėl to negavo vietos NBA Vasaros lygoje. Bet tegu sprendžia agentai, kurių jis klauso“, – įgėlė J. Kazlauskas.

Tuo tarpu praėjusią naktį iš Orlando, kur šiuo metu vyksta NBA Vasaros lyga, jį pasiekė paguodžiančios žinios apie pagrindinį rinktinės įžaidėją Mantą Kalnietį, negalėjusį baigti paskutinių rungtynių dėl sveikatos problemų.

„Tai nėra trauma, o kirkšnies uždegimas, prasidėjęs po didelių krūvių. Mantas nutarė nerizikuoti, kad būtų pasirengęs rinktinės stovyklai“, – teigė Lietuvos ekipos strategas.

Įdomu, kad sutrumpintoje rinktinės pretendentų rikiuotėje „Lietuvos ryto“ atstovai skaičiumi aplenkė Kauno „Žalgirio“ žaidėjus. Jei gegužę skelbtame išplėstiniame kandidatų sąraše pastarųjų buvo dviem daugiau (atitinkamai 7 ir 5), dabar kvietimo sulaukė septyni aktyviai vasaros komplektaciją pradėjusio „Lietuvos ryto“ ir tik trys „Žalgirio“ krepšininkai.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Gynėjai:

Mantas Kalnietis (be klubo);
Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“);
Artūras Milaknis (Kazanės „Uniks“, Rusija);
Renaldas Seibutis (Stambulo „Darussafaka“, Turkija);
Adas Juškevičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Žygimantas Janavičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Marius Runkauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas“).

Puolėjai:

Domantas Sabonis (Gonzagos „Bulldogs“, JAV);
Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Mindaugas Kuzminskas (Malagos „Unicaja“, Ispanija);
Jonas Mačiulis (Madrido „Real“, Ispanija);
Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“);
Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“);

Vidurio puolėjai:

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“, Kanada);
Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Antanas Kavaliauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Darjušas Lavrinovičius (Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Italija);
Robertas Javtokas (Kauno „Žalgiris“).

Primename, kad Lietuvos rinktinė pasirengimą Europos pirmenybėms pradės liepos 20 d. Palangoje.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)