Šiemet pirmą kartą į galutinį dvyliktuką pateko Deividas Gailius, Artūras Milaknis, Lukas Lekavičius ir Domantas Sabonis.

Suteikė pasitikėjimo

„Žalgirio“ įžaidėjas L. Lekavičius neslepia, kad trenerių pasitikėjimas – labai svarbus psichologiškai.

„Žinią sutikau džiaugsmingai. Džiaugiuosi būdamas tarp 12 geriausių. Buvau kritęs į duobę. Nebuvai tikras, kad čia būsiu iki pat paskutinės akimirkos. Labai apsidžiaugiau, kai treneris pranešė žinią. Be abejonės, tai pridės pasitikėjimo savo jėgomis", - neslėpė L. Lekavičius.

Prieš išvykdami į Latvijos sostinę debiutantai neslepia, kad įtampa jaučiama.

"Visi jaus įtampą. Turime gerai žaisti nes esame geriausi. Tačiau įtampa bus jaučiame", - sako L. Lekavičius.

Neslėpė džiaugsmo

Rinktinės marškinėlius pirmą kartą užsivilks ir Arvydo Sabonio sūnus Domantas.

„Esu žiauriai patenkintas, kad patekau. Norėjau treneriui įrodyti jau pirmos stovyklos metu, kad galiu čia būti. Patekau ir esu žiauriai patenkintas“, - kalbėjo D. Sabonis.

Žaidėjas neslėpė, kad nekantrauja pradėti čempionatą.

„Šeštadienį prasideda čempionatas ir visi laukia varžybų. Norime žaisti ir bandysime žaisti kuo geriau. Kelias varžybas matėte, kad žaidimas nebuvo geras. Norėjome kuo geresnio žaidimo, aktyvesnės gynybos, geresnio derinių išpildymo. Aišku, dar ką reikia gerinti. Manau, kad kai prasidės čempionatas viskas bus geriau“, - tikisi D. Sabonis.

Svajonė išsipildė

„Lietuvos ryto“ atstovas D. Gailius sako, kad atstovavimas rinktinei buvo vienas iš jo tikslų.

„Visada buvo viena iš svajonių patekti į dvyliktuką. Vakar ji išsipildė. Iki paskutinės minutės buvo niekas neaišku. Džiaugiausi“, - sako D. Gailius.

Puolėjas neslepia, kad nežinia dėl ateities kiek trukdydavo atsiskleisti.

„Aišku, kažkiek įtampos yra, kai nežinai – būsi ar nebūsi. Bet esi profesionalas ir tai reikia nustumti į šoną ir dirbti. Aišku, tai nepridėdavo pasitikėjimo, kol nežinojai. Dabar viskas bus užtikrinčiau“, - sako D. Gailius.

Debiutantas realiai įvertino savo vaidmenį komandoje teikdamas, kad stengsis išnaudoti kiekvieną aikštėje praleistą minutę.

„Manau, kad pasirengimo laikotarpis buvo tikrai geras. Varžybų aišku buvo visokių – tai geresnių, tai blogesnių. Bet manau, kad gerai jog taip buvo, nes blogos varžybos parodo, ko mums trūko. Reikia daugiau dirbti. Manau, kad važiuojame pasiruošę ir manau viskas bus gerai. Manau, kad mano vaidmuo bus toks, jog išeisiu kelias minutes. Kiek duos ir tiek atidirbsiu. Stengsiu įrodyti treneriui, jog galiu daugiau“, - sako puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)