Kol Jonas Valančiūnas leido laiką lėktuvuose keliaudamas į Kanadą pasirašyti naujos sutarties su Toronto „Raptors“ klubu, kontroliniame turnyre Kaune vieta po krepšiu dalinosi R. Javtokas ir Antanas Kavaliauskas. Pastarajam žaidimas klostėsi sklandžiau, o komandos kapitono adresu pasipylė aistruolių kritikos kruša.

Paklaustas apie savo sportinę formą, R. Javtokas traukė pečiais.

„Nėra taip, kaip norėčiau, bet tikiuosi, kad mano sportinė forma bus pati geriausia tuomet, kai labiausiai reikės. Dabar ji po truputį kyla į viršų, o rezultatas viską parodys“, – sakė aukštaūgis.

Trečiadienio popietę jis su komandos draugais ir lydymas žmonos išvyko į Atėnus (Graikija), kur dalyvaus dar viename draugiškame turnyre. Šįkart prieš lietuvius stos turkai, olandai ir graikai.

Daugiau progų styguoti savo žaidimą varžybų režime Jono Kazlausko auklėtiniai nebeturės, nes jau kitą savaitę persikels į Rygą (Latvija) ir pradės pasirodymą Europos čempionate.

„Visada paskutines rungtynes prieš čempionatą žaisdavome Lietuvoje, o dabar net keista kažkur išvažiuoti“, – pastebėjo R. Javtokas. – Į Atėnus keliaujame pasitikrinti. Paskutinis turnyras parodė, kad turime daug spragų, ir treneris vis primena, kiek klaidų padarėme. Dabar jas pabandysime ištaisyti. Tikiuosi, kad demonstruosime gerą žaidimą, nors draugiškos rungtynės – tai dar ne čempionatas, susikoncentravimas ir motyvacija būna visai kitokie. Labai norėčiau, jog Rygoje žaistume dar geriau nei Atėnuose.“

Primename, kad Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Tarptautinio turnyro „Akropolis-Eurobank“ (Atėnai, Graikija) tvarkaraštis:

Rugpjūčio 27 d. LietuvaTurkija, 19.00 val.;
Rugpjūčio 28 d. Lietuva – Olandija, 19.00 val.;
Rugpjūčio 29 d. Lietuva – Graikija, 21.15 val..

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)