„Visos treniruotės ir šios dvi rungtynės parodė, kad ketvirtoje pozicijoje gerai atrodo Domantas Sabonis ir Paulius Jankūnas, o šiandien dar išbandžiau ir Joną Mačiulį. Galbūt reikės išbandyti ir Gudaitį, bet šiuo metu jis geriau žaidžia penktoje pozicijoje, todėl tikrai nesistengsiu jo perlaužti. Nenoriu jam pakenkti“, – apie pozicijų dėliojimą po krepšiu kalbėjo J. Kazlauskas.




Treneris šiame mače pirmą kartą išbandė ir naują duetą – vienu metu su Australijos rinktinės aukštaūgiais grūmėsi D. Sabonis ir P. Jankūnas.

„Domantas – mobilus žaidėjas. Jis gali žaisti ir penktoje pozicijoje. Puikiai sutariame aikštelėje ir vienas kitam nemaišome“, – teigiamai apie 19-metį Arvydo Sabonio sūnų atsiliepė P. Jankūnas.

Šį kartą į rinktinės dvyliktuką vėl nepateko Robertas Javtokas. 35-erių aukštaūgis dar nebuvo tinkamai pasiruošęs žengti ant parketo, todėl J. Kazlauskas nutarė nerizikuoti kapitono sveikata. Vis tik rugpjūčio 8-ą dieną Alytuje prieš suomius veteranas jau turėtų žaisti.

Nors šiose rungtynėse Lietuvos krepšininkai žaidimo vadžias laikė didžiąją dalį laiko, kovingieji australai nė neketino pasiduoti, todėl ne kartą sužaidė grubiai tiek gynyboje, tiek puolime.

„Nors čia tik kontrolinės rungtynės, bet smagu laimėti prieš tokį varžovą. Dar tik antras susitikimas, bet žaidėme ganėtinai drausmingai, nedarėme daug klaidų. Bet broko vis tiek neišvengėme – tikrai turėsime ką taisyti“, – pasakojo Mindaugas Kuzminskas, kuris su 14 taškų buvo rezultatyviausias Lietuvos komandos gretose.

„Buvo gera treniruotė. Čempionate lengviau tikrai nebus. Šioje pasiruošimo stadijoje australai buvo tinkami varžovai“, – po pergalės 92:85 kalbėjo Renaldas Seibutis.

Kaip ir treneriui, taip ir vyresniems rinktinės žaidėjams gerą įspūdį paliko komandos naujokai.

„Nors pats dar nesijaučiu senas, bet yra begalė jaunesnių. Tiek Lietuvai, tiek treneriui, tiek mums patinka, kai jaunimas aikštelėje žaidžia pasiaukojančiai“, – apie šalies krepšinio perspektyvas džiaugsmingai kalbėjo P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)