Prabėgo vos kelios dienos nuo paguodos žodžių ir šiltų linkėjimų, kuriais M. Runkauską ir R. Giedraitį apipylė Jono Kazlausko sprendimą išgirdę rinktinės kandidatai.

Du naujokai susipakavo daiktus ir iš Kauno persikėlė į Vilnių, kur trečiadienį pradėjo pasirengimą sezonui su „Lietuvos ryto“ klubu.

Jei 23-ejų R. Giedraičiui nėra priežasčių liūdėti – kvietimų į rinktinę jis tikrai sulauks dar ne vieno, šešeriais metais vyresniam M. Runkauskui proga išmėginti save tokiame lygyje pasitaikė gana netikėtai.

Rumunijos čempionų Ploješčio „CSU Asesoft“ klube praėjusiame sezone sėkmingai rungtyniavusio klaipėdiečio pavardės nebuvo preliminariuose kandidatų sąrašuose, bet į stovyklą J. Kazlauskas jį pakvietė.

Per trejas kontrolines rungtynes taikliarankis žaidėjas vidutiniškai rungtyniavo po 13 min. ir pelnė 4,7 tšk. (40 proc. dvitaškių/29 proc. tritaškių). Nors rinktinės trenerį iš pradžių domino ir jo sugebėjimai skirstyti kamuolį komandos draugams, aikštėje M. Runkauskas buvo mėginamas tik atakuojančio gynėjo pozicijoje.

Bet bandymo rezultatais neliko patenkintas nei J. Kazlauskas, nei pats M. Runkauskas. Todėl jis nenustebo, kad sekmadienį turėjo atsisveikinti su rinktine.

„Nujaučiau, kad taip gali atsitikti. Galima sakyti, buvau tam nusiteikęs“, – atviras debiutantas.

J. Kazlauskas savo pasirinkimą paaiškino taip: „Mariaus pradžia buvo labai nedrąsi. Tarsi galvotų, kad kažkur ne ten pateko. Bet į galą jis buvo jau žymiai drąsesnis“.

Paties krepšininko nuomone, ne jaudulys sutrukdė ilgiau atlaikyti konkurencinę kovą su kitais kandidatais.

„Manyčiau, kad man koją pakišo patirties trūkumas. Per trumpą laiką turėjau suvirkšinti krūvą naujos informacijos, priprasti prie naujų trenerių, naujų komandos draugų, naujoje aplinkoje. Tai nebuvo lengva. Bet nesiskundžiu, kad gavau per mažai progų pasireikšti. Treneris iškart pasakė: stovykloje daug žaidėjų, todėl minučių skaičius bus ribotas, ir per jas reikės parodyti viską, ką sugebame. Deja, man to padaryti nepavyko“, – savikritiškas M. Runkauskas.

Dėl mėnesio, praleisto J. Kazlausko treniruotėse, žaidėjas nesigaili – rinktinės stovykla tik padėjo geriau pasiruošti sezonui klube. Be to, jei dar kartą sulauktų nacionalinės komandos dėmesio, M. Runkauskas nebesijaustų naujokas.

„Kitą kartą man jau būtų paprasčiau – praverstų ta patirtis, kurią gavau šiemet“, – neabejoja gynėjas.

O kol kas jam apsiprasti reikės ir trenerio Marcelo Nicola žaidimo schemose. „Lietuvos ryto“ gretose M. Runkauskas pakeitė kapitono pareigas ėjusį Martyną Gecevičių.

Buvęs ilgametis Klaipėdos „Neptūno“ atstovas tiki, kad žaisdamas tėvynėje bus arčiau rinktinės slenksčio nei praėjusiame sezone, per kurį tik kartą aplankė Lietuvą, kai „CSU Asesoft“ žaidė Europos taurės rungtynes su tuo pačiu „Lietuvos rytu“.

„J. Kazlauskas sakė matęs tik keletą mano rungtynių klube. Dabar galėsiu dažniau parodyti save“, – svarstė M. Runkauskas.

Savo vaidmens šalies vicečempionų ekipoje su M. Nicola jis teigė dar neaptaręs, bet, spręsdamas pagal surinktus žaidėjus, tikisi visą laiką rungtyniauti sau labiausiai įprastoje atakuojančio gynėjo pozicijoje.

Iš naujųjų komandos draugų M. Runkauskas geriausiai pažįsta kitą naujoką iš Klaipėdos Deividą Gailių, su kuriuo bendrauja nuo vaikystės.

Netrukus įdėmiau susipažinti su M. Runkausku galės Vilniaus publika. Tarp žiūrovų „Lietuvos ryto“ ar „Siemens“ arenose dažnai būna ir J. Kazlauskas, tad šiemet rinktinėje neįsitvirtinęs snaiperis turės aibę progų įrodyti, kad yra vertas antros galimybės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)