Penktadienio vakarą „Stade Pierre Mauroy“ stadione lietuviai tikrai negalės jaustis favoritais, bet ne visada komandos žaidžia taip, kaip pranašauja skaičiai.

„Serbų komanda yra labai įvairiapusiška, turi labai daug ginklų. Be abejo, vienas svarbiausių – žaidimas du prieš du. Bet koncentruotis tik į tai būtų klaida. Kiti žaidėjai irgi labai aktyvūs, įkirtinėja į baudos aikštelę, susirenka lengvų taškų. Ši komanda efektyvi ne tik poziciniame, bet ir greitame puolime. Turėsime laiku grįžti į gynybą ir gudriai juos pristabdyti. Taip pat – neleisti kartoti metimų, nes serbai labai gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių“, – užduotis saviškiams vardijo B. Matkevičius.


Kalbant trumpai – serbai gerai daro viską. Arba beveik. Bet nereikia pamiršti, kad besibaigiant antrai čempionato savaitei bet kuriai komandai būtų nelengva kiekvieną kartą pademonstruoti vienodą klasę.

– Galima sakyti, kad labai svarbios bus visos mikrodvikovos: Mantas Kalnietis prieš Milošą Teodosičių, Jonas Valančiūnas prieš Miroslavą Raduljicą, Jonas Mačiulis prieš Nemanją Bjelicą? – prieš pusfinalio rungtynes paklausėme B. Matkevičiaus

– Žinoma. Bet yra niuansų. Pavyzdžiui, M. Raduljica ne visada pradeda rungtynes starto penkete, vietoje jo žaidžia Ognjenas Kuzmičius. Turime būti pasiruošę visokiems variantams, ne visada tos mikrodvikovos iš tiesų bus tokios, kokių visi laukia. Bet kokiu atveju, kiekvienas mūsų žaidėjas turės gerbti tiesioginį savo oponentą. Ir ne tik tris pagrindinius žaidėjus. Serbija turi labai gerus antraplanius krepšininkus, pavyzdžiui, Nikola Kaliničius. Jie gali tapti X faktoriais, kadangi Serbijos atsarginių suolas į bendrą kraitį įneša daugiau nei 40 taškų.

– Kokį pranašumą galime turėti susidūrę su tokiu varžovu?

– Iki šiol mes buvome labai drausmingi, nepasidavėme net sunkiais momentais, gynyba atlaikė. Tokie patys turėsime būti šįkart.

– Septynioms komandoms šiame čempionate įgyvendinti savo planų rungtyniaujant su serbais nepavyko. Reikia tiesiog viltis, kad Serbijos rinktinei bus juoda diena?

– Spaudimas kyla sulig kiekvienu etapu. Nelengva ilgą laiką žaisti be pralaimėjimų. Mes stiprūs dėl to, kad sužaisti gali tai vienas, tai kitas krepšininkas. Jeigu Dievas duos gerai, ir bus viskas gerai.

– Ar galima teigti, kad Serbija – galingiausia čempionato komanda?

– Galbūt. Bet tiek Ispanija, tiek Prancūzija taip pat buvo vertos pusfinalio. Tai, kad serbai vieninteliai dar nėra pralaimėję, nereiškia, jog jie – neįveikiami. Mes taip pat laimėjome ketvirtfinalį, vadinasi, esame verti čia būti.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)