Didžiulėje sirgalių zona Vilniuje prie Baltojo tilto nusidažė žaliai dar gerokai prieš rungtynes. Lietuviai tikėjo savo komandos pergale ir buvo pasiruošę ją griausmingai palaikyti.

„Tikim ir visada tikėjom savo komanda. Šiandien bus tik aukso medaliai“, - sakė sirgalių kompanija.

„Šiemet matau iš „chebros“ veidų, suprantu iš kalbų, kad negali būti pasitenkinimų antrąja vieta. Nuėjome tokį kelią ir negalime praleisti savo gyvenimo šanso. Žinome, kad už mūsų nugaros yra trys milijonai žmonių ir galbūt daugiau niekad gyvenime tokios progos negausime. Eisime, atiduosime viską, o kaip bus – matysime“, - prieš lemiamas rungtynes DELFI teigė Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis.

„Labai svarbu, kad komanda nebūtų patenkinta tuo, ką jau pasiekė. Be abejo, nueita nemažai, ypač didelis laimikis – kelialapis į olimpines žaidynes. Bet nereikia galvoti, kad daugiau nebeturime ką prarasti. Dar ir kaip turime – Europos čempionų vardą. Reikia tikėti, kad galime jį iškovoti, nes tokių progų pasitaiko ne taip jau dažnai“, - antrino komandos treneris Gintaras Krapikas.

Sirgaliai Klaipėdoje

Klaipėdoje jau gerokai prieš 20 val., kai prasidėjo Europos krepšinio čempionato rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos rinktinių, gatvės ištuštėjo – žmonės traukė į kavines, nes uostamiestyje nėra nė vienos viešos vietos, kur būtų įrengtas didelis ekranas ir sirgaliai galėtų stebėti varžybas.

Daugelyje kavinių visos vietos jau buvo rezervuotos iki pietų. Į jas žmonės susirinko pakiliai nusiteikę, tačiau jau po kelių minučių, kai prasidėjo varžybos, stojo kone mirtina tyla. Sirgaliai buvo šokiruoti, jog lietuviams pirmuosius kėlinius nepavyko apylygiai kautis su ispanais, varžovai labai greitai pabėgo į priekį.

Tačiau sirgaliai nesiliovė tikėję savo komanda – kiekvienas taiklus metimas buvo palydėtas gausiais plojimais.

„Buvo žiauru, bet dabar jau liko tik aštuoni taškai, atsigavome“, – telefonu draugui, kuris neturi galimybių stebėti varžybų, tiesioginę transliaciją surengė vienas aistruolių.

Po dviejų kėlinių didžioji dauguma kalbintų klaipėdiečių nebuvo praradę vilties, jog Lietuvos rinktinei pavyks iškovoti aukso medalius.

„Mes mokame lipti iš duobių, išlipsime ir dabar“, – optimistiškai buvo nusiteikę sirgaliai.

Tačiau pasibaigus rungtynėms, ir Lietuvos rinktinė, ir jos aistruoliai turėjo pripažinti, jog ispanai buvo pajėgesni ir vertesni aukso medalių.

Nepaisant to, sirgaliai Lietuvos krepšininkų neteisė, nes jie vėl iškovojo sidabro medalius, nors po grupės varžybų daugeliui sunku buvo tuo patikėti.

Pasibaigus finalinei kovai, sirgaliai pasipylė į gatves, sveikino vienas kitą. Tikrą paradą surengė ir vairuotojai. Pagrindinėmis miesto gatvėmis važinėjo daugybė automobilių, pro kurių langus plevėsavo trispalvės.

Klaipėdiečiai šventė ir šėlo taip lyg Lietuvos rinktinė būtų laimėjusi aukso medalius. Prie M. Mažvydo alėjos susirinko didžiulė minia žmonių, kure vieningai skandavo Lietuvos vardą, dainavo „Tris milijonus“ ir „Ant kalno mūrai“.

Keli aistruoliai trispalvėmis užtvėrė Manto gatvę, todėl joje susidarė spūstys. Kiekvienas automobilis turėjo pralįsti po trispalve, taip tarsi sveikindamas Lietuvos krepšininkus.
Prie šios minios budėjo ir policijos ekipažas, tačiau pareigūnai sirgalių netramdė, nors jie ir akivaizdžiai pažeidė ne vieną taisyklę.

„Tikėjome, tikime ir tikėsime savo rinktine“, – emocijų netramdė į gatves pasipylę sirgaliai.

„Šaunuoliai vyrai, jie tikrai padarė viską, ką galėjo. Tiesiog šiandien ne ta diena. Gerai ir sidabras. Saldus tas sidabras. Be to, juk patekome ir į olimpiadą. Tikime, kad mūsų krepšininkai vėl mus džiugins“, – kalbėjo klaipėdiečiai.

Sirgaliai Kaune

Kaune Europos čempionato finalinę kovą daugiausiai sirgalių stebėjo "Žalgirio" arenoje. Laisvės alėjoje taip pat tradiciškai visi barai ir restoranai buvo sausakimši. Nemažai žmonių finalą stebėjo tiesiog nuo alėjos suoliuku.

Pasibaigus rungtynėms fanai iš „Žalgirio“ arenos patraukė miesto link, kur skandavo „Ačiū ačiū“. Buvo matyti ir nusiminusių veidų, tačiau dauguma krepšinio aistruolių švytėjo.

Daugiausiai krepšinio aistruolių susibūrė prie Laisvės alėjos fontano. Čia grupelėmis nuo arenos ateinantys skandavo „Lietuva Lietuva“, netrūko ir užsieniečių, kurie taip pat dėkojo Lietuvos krepšininkams už suteiktas emocijas viso krepšinio čempionato metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)