„Šiandien laimėjo patirtis“, - komentavo M. Žukauskas. – Priešininkams koją pakišo jaudulys – jie nėra pratę žaisti didelėje arenoje. Tačiau „Pažėros“ buvo neblogi konkurentai, kai rezultatas kiek išsilygino teko ir pasistengti. Pergalė nebuvo labai lengva.“

„Mūsų komandos sudėtis šį sykį buvo palankesnė, todėl ir puolimas buvo stipresnis“, - komandos draugui antrino A. Guoga.

Tuo tarpu „Pažėrų“ atstovas Juozas Pažėra po rungtynių sakė, jog žaisti arenoje buvo be galo smagu.

„Mūsų komandos pasirodymą vertinu teigimai, labai stengiamės ir pavyko atlikti keletą gražių atakų“, - kalbėjo J. Pažėra. – Nepraradome vilties ir tikimės, jog pateksime į finalą.“

„Pažėros“ atrankose nesutiko sau lygių

Visą penktadienio rytą greta Šiaulių arenos vyko „3 už Lietuvą“ atrankos varžybos, kurių metu šiauliečiai aiškinosi, kuri komanda vakare mes iššūkį žvaigždėms arenoje.

Pirmame atrankos ture „Pažėrų“ vyrai pasirodė itin rezultatyviai - 10:7 jie palaužė „Januškų“ komandą. Savo spurtą „Pažėros“ tęsė ir antrame susitikime su „Venclovų“ ekipa, kuriame šiauliečiai pirmavo jau nuo pirmų kovos minučių. Po emocingos kovos mačas baigėsi rezultatu 6:3 „Pažėrų“ naudai. O atrankos turo finale nesustabdomi šiauliečiai rezultatu 6:1 tiesiog sutriuškino „Andrijauskų“ ekipą.

„Už krepšinį nieko negali būti geriau. Nebent tai būtų geras krepšinis“, - iškovoję pergalę sakė „Pažėros“.

Žaisti krepšinį įkvėpė legendos

Į komandą du savo sūnus, Tadą ir Juozą, bei jų pusbrolį Laimoną subūręs Nerijus Pažėra sakė, jog labiausiai ši sporto šaka įkvepia, prisiminus senąją lietuvišką krepšinio mokyklą.

„Mane visuomet žavėjo Arvydo Sabonio fenomenas - jo neeiliniai sugebėjimai krepšinio aikštelėje“, - pasakojo Nerijus. – Taip pat Kauno „Žalgirio“ iškilimas ir visi Lietuvos rinktinės pasiekimai.“

Užsidegimo žaisti tėčio paskatintiems jauniesiems „Pažėrų“ vaikinams tikrai nestinga. Pusbrolis Laimonas teigė, jog svajoja vieną dieną mesti iššūkį Šarūnui Jasikevičiui.

„Manau, kad galėčiau nesunkiai Š. Jasikevičių įveikti, nes krepšinio aikštelėje man netrūksta azarto ir aistros“, - šypsojosi Laimonas.

Tuo tarpu broliai Tadas ir Juozas save vadina „augančiais broliais Lavrinovičiais“, o krepšinio aikštelėje jie taip vienas kitą jaučia, jog gali susikalbėti vien žvilgsniais.

„Nėra geresnio jausmo kaip varytis krepšinio kamuolį“, - sakė broliai. – Manome, jog mums pavyks pasiekti „3 už Lietuvą“ finalą ir laimėti. Nesakom, jog esam už visus geresni, tačiau nesam ir prasti.“

Rugpjūčio 8 dieną „3 už Lietuvą“ atrankos kovos laukia Alytuje. Geriausiai pasirodžiusiųjų susirėmimą su pramogų ir sporto pasaulio žvaigždėmis TV3 televizijos žiūrovai galės stebėti tiesiogiai, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinių rungtynių su Suomija metu. Susitikimo pradžia – 19.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją