Skirtingai nei daugelis kitų gyvūnų pasaulio orakulų, Lazdeika varžybų laimėtoją pranašauja rinkdamasis ne maistą, o būstą: krabas renkasi vieną iš dviejų kokoso riešuto kevalų (ant vieno – Lietuvos vėliava, ant kito – varžovų rinktinės), taip nuspėdamas mačo galutinį rezultatą.

Kodėl jis pranašauja būtent taip? Na, yra kelios priežastys.

Visų pirma, tai labai lietuviška. Tūkstančiams mūsų šalies gyventojų nuosavas būstas kur kas svarbesnis už pilną skrandį. Lazdeika pavalgyti mėgsta, tačiau turi didelę silpnybę kokoso riešutų kevalams.

Visų antra, vaivorykštiniai krabai turi polinkį į kanibalizmą – nesinorėtų, kad rungtynių baigtis dviem krabams iš tiesų būtų gyvybės ir mirties klausimas.

Skubame nuraminti – Lazdeikos nemaitiname nei gyvais krabais, nei krabiena, nei krabų (skonio) lazdelėmis. Mūsų orakulas minta specialiu ėdesiu, kuris jokia krabžudyste nė iš tolo nedvelkia.

Nors Lazdeika pagal krabų standartus yra aukštas kaip Jonas Valančiūnas, tvirtas kaip Robertas Javtokas ir išvaizdus kaip Mantas Kalnietis, mūsų orakulas ne itin mėgsta rampų šviesą. Tiesiogine prasme: vaivorykštiniai krabai negali pakęsti ryškios šviesos ir ją pamatę puola slėptis. Taigi būtent šviesa Lazdeikai sukelia tikrą nušvitimą ir padeda nuspėti rungtynių laimėtoją: blykstelėjus lempai, jis nedvejodamas palenda po tuo kokoso riešuto kevalu, kuris pažymėtas būsimųjų nugalėtojų vėliava.

Ar Lazdeika – patikimas pranašas? Na, naujasis sporto redakcijos pagalbininkas turėjo progą pasireikšti per Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių ciklą. Dažniausiai jis nerdavo po varžovų (rusų, ispanų, slovėnų) vėliava pažymėtu kevalu. Tą patį jis norėjo daryti ir per Kauno „Žalgirio“ arenos atidarymo mačą. Pašvietus ryškia šviesa, Lazdeika puolė prie ispanų vėliava pažymėto kevalo, bet taip stipriai norėjo jame apsigyventi, kad „ispaniškas“ būstas apvirto. Kaip paaiškėjo vėliau, ne be reikalo.

Tarsi nujausdamas, kad lietuvaičiams seksis labai nekaip, porą kartų Lazdeika visą rungtynių laiką ištupėjo po varžovų vėliava pažymėtu kevalu. Kartais jis kilstelėdavo savo būstą ir iškišdavo lauk vieną akį, bet pamatęs rezultatą čia pat vėl užsidarydavo, patvirtindamas savo negailestingą verdiktą.

Bet tai buvo tik draugiškos rungtynės. Ir visi mes tikimės, kad prasidėjus čempionatui Lazdeika lįs tik po kevalu su trispalve.

Ar Lazdeika gali klysti? Jokiu būdu! Klysta krepšininkai, pralaimi treneriai, o orakulai, pačiu blogiausiu atveju, gali tik nepataikyti.

Pirmą oficialią Lazdeikos pranašystę pateiksime jau trečiadienį, kai Lietuvos rinktinės žais savo pirmąsias „Eurobasket 2011“ rungtynes su Didžiosios Britanijos komanda. DELFI linki, kad Lazdeika pranašautų teisingai, o jei ir klaidingai – tai pasirinkdamas kevalą su britų vėliava.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją