Pirmiesiems susikrauti daiktus rugpjūčio viduryje teko gynėjui Mariui Runkauskui ir puolėjui Rokui Giedraičiui. Prieš savaitę jais pasekė gynėjas Adas Juškevičius, o antradienio vakarą paskelbti ir paskutiniai du „atkabinti“ žaidėjai: dar vienas gynėjas Žygimantas Janavičius bei vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

Tai reiškia, kad ruoštis sezonui su „Lietuvos rytu“ toliau galės devyni pagrindinės sostinės klubo komandos krepšininkai.

Vilniečių vairininkui Marcelo Nicola tai – geros žinios, nors prieš dvi savaites, kuomet „Lietuvos rytas“ pradėjo pasirengimą, argentinietis linkėjo į Lietuvos rinktinę pakviestiems savo auklėtiniams išsilaikyti komandoje iki pat Europos čempionato.

„Tikiuosi, kad jie visi pateks į savo nacionalinės komandos sudėtį. Būčiau laimingas, jei taip nutiktų, nes jiems tai būtų svarbi ir naudinga patirtis. O aš pats tikrai galiu palaukti iki čempionato pabaigos“, – tuomet sakė M. Nicola.

Tiesa, rinktinės dvyliktuke tebėra „Lietuvos ryto“ atstovų: Europos pirmenybėse žais vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas ir oficialiose varžybose su nacionaline komanda debiutuosiantis puolėjas Deividas Gailius.

Keturi rinktinės atstovai kitą sezoną žais Kauno „Žalgiryje“: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

Beje, su Lietuvos čempionais pastarosiomis dienomis taip pat siejamas galiojančią sutartį su Stambulo „Darussafaka“ (Turkija) klubu tebeturintis Renaldas Seibutis.

Visi kiti Lietuvos nacionalinės ekipos žaidėjai taip pat turi kontraktus su užsienio komandomis.

Primename, kad ruošdamiesi Europos pirmenybėms J. Kazlausko auklėtiniai iš viso sužaidė dešimt kontrolinių rungtynių, iš kurių laimėjo septynerias.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Deividas Gailius, Paulius Jankūnas, Domantas Sabonis, Antanas Kavaliauskas, Robertas Javtokas, Jonas Valančiūnas.