„Sunkiai įsibėgėjome – atsilikome greičiu, neatkovojome kamuolių. Gerai, kad keitimai pagreitino, paaštrino, pagyvino žaidimą. Džiaugiuosi, kad visi žaidė kovingai – tiek naujokai, tiek senbuviai. Varžovas tikrai ne iš silpnųjų. Aišku, pavardės dar nieko nesako, nes jų sportinė forma tikrai ne pati geriausia, bet kai kurios jų pražangos parodė, kad jie tikrai nenorėjo pralaimėti“, – rungtynes apibendrino J. Kazlauskas.

Pavydėtina drąsa ir agresyvumu šiose rungtynėse išsiskyrė jaunasis Lukas Lekavičius, antro kėlinio pradžioje vienas pats pelnęs 9 taškus iš eilės. Per 14 minučių 21-erių gynėjas pelnė 14 taškų ir atliko 4 rezultatyvus perdavimus.

„Jis jūsų komandai buvo tarsi kibirkštis – jo agresyvumas ir sunkūs metimai padėjo spurtuoti. Lietuva turi gerų jaunų žaidėjų – matėsi, kad visi stengiasi išsikovoti vietą dvyliktuke. Turite gerą ateitį“, – apie L. Lekavičių ir kitus jaunuosius žaidėjus atsiliepė australų treneris Andrejus Lemanis.

„Jo žaidimą vertinu gerai, bet man svarbiausia kaip komanda žaidžia“, – kiek ramiau į situaciją žvelgė J. Kazlauskas.

„Per daug visų neliaupsinkite, negirkite – dar per anksti, dar daug darbo reikia nuveikti“, – žurnalistams už akių užbėgo specialistas.

J. Kazlauskas pripažino šį kartą pyktelėjęs ir pabaręs Žygimantą Janavičių, bet buvo patenkintas po traumos atsigaunančio Manto Kalniečio progresu.

„Kai varžovai spaudė, Žygis kelis kartus neišsivarė kamuolio ir nereagavo į pastabas, todėl kažkiek pyktelėjau. O kai Mantas aikštelėje – man ramu: nei patarinėti, nei šokinėti reikia – aš žinau, ką jis gali. Tik jį prie krūvių palaipsniui reikia pratinti.“

Vis tik įvardinti favorito, galinčio tapti M. Kalniečio antrininku, rinktinės vairininkas dar nesiryžo.

„Oficialiose rungtynėse įtampa daug didesnė. Jau esu įsitikinęs – draugiškuose susitikimuose žaidėjas atrodo gerai, bet čempionate jau nebesusitvarko su psichologine įtampa. Dar daug laiko, daug sunkių turnyrų prieš akis. Dar visko bus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)