35-erių P. Gasolio pasirodymas pirmenybėse gniaužė kvapą. Naudingiausiu turnyro žaidėju išrinktas vidurio puolėjas per rungtynes vidutiniškai pelnė po 25,6 taško, atkovojo po 8,8 kamuolio, o įspūdingiausią pasirodymą ispanas surengė pergalingame pusfinalio mače su prancūzais, kuomet surinko 40 taškų ir net 52 naudingumo balus, pakartodamas čempionatų rekordą.

Publikacija „Pau Gasolio jaunystės paslaptys“ pasirodė prabėgus parai po vidurio puolėjo benefiso. Joje tinklaraštininkas pasakoja apie tiesioginius P. Gasolio ryšius su mediku Nicolasu Terradosu, kuris buvo siejamas su 1998-aisiais „Tour de France“ dviračių lenktynes sukrėtusiu dopingo skandalu. Tuomet „Once“ komandos medikų štabe dirbęs N. Terradosas buvo apkaltintas į Prancūziją įvežęs draudžiamus preparatus, dviratininkus skatinęs vartoti eritrocitų gamybą skatinantį eritropoetiną. N. Terradosas buvo pripažintas kaltu, po apeliacijos išteisintas, tačiau ne pats geriausias šleifas paskui ispanų mediką velkasi iki šiol.

C. Guillou savo publikacijoje konstatuoja, kad dopingo kontrolė Europos čempionate buvo „per menka“ ir pažymi, kad P. Gasolis pas savo seną pažįstamą N. Terradosą buvo apsilankęs rugpjūčio mėnesį. Tarp eilučių paslėptą ataką prieš ispanų žvaigždę prancūzas tęsė ir socialiniame tinkle „Twitter“. „Žaviuosi Gasoliu, tačiau medikus jis turėtų rinktis kur kas atidžiau“, – parašė prancūzas.

Tokie pasvarstymai itin sudirgino ispanus.

„Viena yra nemokėti pralaimėti, tačiau visai kas kita – peržengti ribą skleidžiant konspiracines teorijas, mėginant paaiškinti savo pralaimėjimo priežastis“, – rėžė portalas marca.com.

„Skleisti tokias spekuliacijas mėginant suteršti vieno geriausių Ispanijos ir Europos krepšininkų reputaciją – gėdinga ir baisu. Pau karjeros pasiekimai ir jos kilimas aukštyn nekelia jokių abejonių. Tai – didis sportininkas“, – situaciją komentavo ACB lygos prezidentas Francisco Roca.

„Gasolio karjeros trajektorija nekelia jokių abejonių. Man dar kartą labai gaila dėl prancūzų, kurie nemoka pralaimėti, reakcijos. Tai žema. Tokiais pat būdais mes tikrai neatsakinėsime ir viską išsiaiškinsime aikštelėje“, – pareiškė jau minėtasis J. L. Saezas.

Tuo metu pats P. Gasolis į prancūzų ataką sureagavo ironiškai.

„Nuostabi vasara ir čempionatas su Joaquinu Juanu! Labai dėkoju jam už darbą ir atsidavimą“, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė Gasolis, greta publikavęs nuotrauką su mediku, NBA žvaigždę lydėjusiu visų pirmenybių metu.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)