Pasiekimą norėtų pakartoti olimpinėse žaidynėse

98:85 – šie Europos krepšinio istoriją papildę skaičiai degė Kauno arenos švieslentėje tuo metu, kai už rankų susikabinę ispanai aikštės centre pradėjo savo triumfo spektaklį.

Netrukus Rudy Fernandezas ir Sergio Llulas pasipuošė pergalingais krepšių tinkleliais, Pau Gasolis ir Juanas Carlosas Navarro suspaudė simbolinio čempionato žaidėjų penketo atstovams skirtus prizus, o pastarasis – dar ir geriausio pirmenybių krepšininko trofėjų.
Galiausiai čempionams ant kaklų suspindo aukso medaliai, o Felipe Reyesas į dangų iškėlė nugalėtojų taurę, tarsi pasiųsdamas žinią: Europoje Sergio Scariolo auklėtiniams vis dar nėra lygių.

„Žmogau, nežinau, ką tau pasakyti. Esu toks laimingas. Tenoriu padėkoti komandos draugams ir Dievui už gyvenimą, kurį jis man suteikė. Šiandien mano gimtadienis, ir aš gavau pačią geriausią dovaną, - džiūgavo Ispanijos rinktinės debiutantas Serge Ibaka, kuriam sekmadienį sukako 22-eji. - Nuostabu, kad esu šioje komandoje, iš kurios išmokau labai daug. Trokštu kitais metais pakartoti šią sėkmę olimpinėse žaidynėse – juk niekada negali žinoti, kas tavęs laukia.“

„Kaip ketiname švęsti? Nežinau, greičiausiai su komandos nariais, kurie kartu yra ir puikūs draugai, bei šeima, kuri aukojasi dėl mūsų, krepšininkų. Dauguma žmonių Ispanijoje vasarą praleidžia su šeima, o mes rungtyniaujame ir giname savo šalies garbę“, - šypsojosi Marcas Gasolis.

Lietuvoje rado tai, ko reikia krepšininkui

Paklaustas apie tai, kokį įspūdį paliko visas čempionatas Lietuvoje, vidurio puolėjas išsijuosęs gyrė tiek aukštą varžybų lygį, tiek pirmenybių šeimininkus.

„Viskas buvo labai gerai. Gera žaidimo kokybė, daugybė talentų ir stiprių komandų, kaip, pavyzdžiui, Makedonija, kuri pateko net į pusfinalį. Nemažai pajėgių rinktinių savo pasirodymą baigė anksčiau – tai tik dar kartą patvirtina faktą, kaip sunku yra iškovoti čempionų vardus.

Lietuviai išties mėgsta krepšinį, o tai kiekvienam žaidėjui yra labai malonu. Krepšinio arenos, daugybė sirgalių, kurie tiesiog dievina šią sporto šaką – krepšininkui daugiau nieko ir nereikia“, - dėstė M. Gasolis.

Jam antrino ir S. Ibaka, iš susijaudinimo net pavadinęs Lietuvos rinktinę jauna komanda, nors, pagal žaidėjų amžiaus vidurkį, lietuviai buvo vieni vyriausių pirmenybėse.

„Šis čempionatas buvo puikus, puiki organizacija – esu labai dėkingas lietuviams, dėkingas sirgaliams, kurie taip myli krepšinį. Be to, jaunos Lietuvos komandos laukia labai šviesi ateitis“, - kalbėjo krepšininkas.

Vicečempionai – nuliūdę, bet įvykdę uždavinį

Kur kas tylesni po finalo buvo Prancūzijos atstovai, kurių dauguma nenorom bendravo tik su savo šalies žiniasklaida.

„Ispanija finale žaidė geriau, bet mes neliūdime, nes puikiai padirbėjome šiame čempionate. Iškovodami kelialapį į olimpines žaidynes pasiekėme tai, ko norėjome labiausiai – dabar turime tęsti pradėtą darbą ta pačia linkme“, - šykščiai savo ekipos pasirodymą komentavo Nando de Colo.

Primename, kad pirmenybių bronzos medalius laimėjo Rusijos rinktinė, pranokusi Makedonijos krepšininkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją