„Norėjome Europos pirmenybes sujungti su mūsų krepšinio istorija, todėl pasirinkome tokią idėją“, – aiškino geriausio čempionato žaidėjo prizą sukūręs menininkas Donaldas Andziulis.

Pats A. Sabonis linkėjo, kad taurė liktų Lietuvoje ir atitektų vienam iš trenerio Kęstučio Kemzūros vadovaujamos komandos atstovų, tačiau nuo prognozių susilaikė.

„Be visos komandos indėlio joks žaidėjas nelaimės šio trofėjaus, nes jis visada skiriamas į finalą patekusios ekipos krepšininkui – neatsimenu atvejo, kad kada nors būtų buvę kitaip“, – teigė buvęs vidurio puolėjas, kuris geriausiu žemyno pirmenybių krepšininku buvo pripažintas 1985 metais.

Praėjusiame Europos čempionate 2009 metais naudingiausio žaidėjo prizas atiteko čempione tapusios Ispanijos rinktinės lyderiui Pau Gasoliui.

Vienintelis taurės, kuri iki čempionato pabaigos bus eksponuojama Vilniuje, egzempliorius sukurtas iš juodo granito pagrindo ir stiklinės kompozicijos, kurioje įtvirtinti auksinis, sidabrinis ir žalvarinis medaliai iš specialios serijos, skirtos įamžinti A. Sabonį ir istorinį šaliai krepšinio įvykį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją