Rinktinės treneris Gintaras Krapikas nenuvertino pirmų varžovų ukrainiečių ir teigė, kad dabar rinktinė parodys kitokį veidą nei draugiškose rungtynėse.

„Komandoje ir turime patyrusių žaidėjų, kurie ne pirmą kartą dalyvauja tokio rango rungtynėse, vis tik norėtųsi, kad komanda išliktų rami, kuo greičiau atsikratytų turnyro jaudulio ir jį pradėtume pergalingai“, - teigė G. Krapikas.

Trenerio teigimu, nesvarbu, koks yra priešininkas, pirmos rungtynės visiems yra sunkios: „Jos įneša jaudulio, todėl labai svarbu, kad mes kuo greičiau nusiramintume. Žinoma, kad ant popieriaus mūsų komanda yra favoritė ir tai norėtųsi įrodyti, bet priešininkai stengsis kovoti prieš mus. Manau, kad kai komanda yra stipriai nukraujavusi, tai gali turėti priešingą efektą. Jie yra sportininkai ir juos žeidžia tai, kad juos visi nurašo. Tokios komandos tampa pavojingos, nes jos neturi, ką prarasti ir puola su dviguba energija.“

G. Krapiko nuomone paskutinėse draugiškose rungtynėse daug žaidėjų saugojosi nuo traumų: „Yra kalbama, kad negerai būtų jeigu visas pasiruošimo rungtynes laimėtumėme, nes tada ateis momentas, kai čempionato eigoje pradėsime riedėti į apačią. Paskutinės kontrolinės rungtynės parodė, kad nesame tokios formos, jog galėtumėm tokio lygio priešininkus nugalėti, tačiau tai buvo kontrolinės rungtynės. Žaidėjams pabaigoje būtų labai apmaudu gautu nelemtą traumelę, todėl visi žaidė su rankiniais stabdžiais. Dabar atėjo laikas pradėti žaisti oficialiai, kiek pasiruošėme, tiek pasiruošėme.“

Strategą šiame pasiruošimo etape nustebino ne vienas žaidėjas:

„Stebina vyrų noras ir atsidavimas dirbti, stebina naujai į rinktinę atėję žaidėjai: Domantas Sabonis, Lukas Lekavičius, Artūras Milaknis. Lietuva turi potencialą, nes kažkam iškritus ar negalint žaisti, į jo vietą stoja kitas žaidėjas ir atrodo, kad toje vietoje problemos ir nebuvo.“

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Pirmą mačą mūsiškiai žais šeštadienį, rugsėjo 5 d., 21 val. 30 min. su ukrainiečiais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 5 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Ukraina

Rugsėjo 6 d. (Ryga) 18:30 Lietuva – Latvija

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)