Nuaidėjus finalinei sirenai, 80:59 triumfavo viso mačo metu fantastiškai gynęsi bei varžovų krepšio tinklelį įvairių distancijų metimais pleškinę čekai. Pirmą kartą šalies istorijoje tarp aštuonių stipriausių Senojo žemyno komandų patekę Čekijos krepšininkai po rungtynių liejo džiaugsmingas emocijas.

„Esu nepaprastai laimingas, galėdamas būti šio pasiekimo dalimi. Komandoje turime įvairaus amžiaus žaidėjų. Tiesiog nepaprasta, kaip mes kovojome, ir galėjome prailginti karjeras keletai vyrukų“, – po mačo žiūrėdamas į 35-erių metų veteraną Jiri Welschą šyptelėjo čekų įžaidėjas Tomašas Satoransky.

T. Satoransky kalbos nebuvo laužtos iš piršto. Po vienerių rungtynių D grupės turnyre Rygoje J. Welschas lietuvių žurnalistams kalbėjo, kad šių metų Europos čempionatas tikriausiai jam bus paskutinis ir toliau Čekijos rinktinėje žais, jei tik komanda pateks į kitų metų Olimpines žaidynes arba jų atrankos turnyrą.

Šešiolika metų nacionalinėje rinktinėje rungtyniaujantis J. Welschas, savo ruožtu, po rungtynių aštuntfinalyje kalbėjo, kad Čekijos rinktinės pergalė negali būti lyginama su lietumi iš giedro dangaus.

„Ši pergalė nėra atsitiktinumas. Negali įveikti tokios komandos kaip Kroatijos rinktinė dvidešimt

čia taškų aštuntfinalio etape. Dar grupės turnyre žaidėme gerai, mums trūko visai ne daug iki pirmosios vietos grupėje“, – kovas Rygoje prisiminė čekų veteranas.

Paklaustas ar ši pergalė atskleidžia tikrąją, daugelio dar prieš čempionatą kaip silpniausios nurašytos D grupės pajėgumą, J. Welschas teigė nesistebėjęs tokia iki turnyro susiformavusia nuomone.

„Tokia nuomonė vyravo dėl komandų, žaidusių grupėje – Belgija, Čekija, Estija. Bet bendras krepšinio lygis Europoje yra labai aukštas ir panašus. Taip, yra kelios komandos, kurios dominuoja – Prancūzija, Serbija, Ispanija, bet visos kitos gali nugalėti viena kitą“, – mintis dėstė 35-erių metų krepšininkas.

Interviu pabaigoje J. Welschas sulaukė klausimo apie galimą sirgalių džiaugsmo protrūkį po įsimintiniausios Čekijos krepšinio pergalės.

„Mes nesame Lietuva, krepšinis mūsų šalyje nėra sporto šaka numeris vienas, bet žmonės tikrai pastebės mūsų pasiekimą ir nudžiuginsime daug krepšinio sirgalių.“, – šypsojosi žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)