Italijoje praėjusį sezoną žaidęs 36 metų puolėjas tokį sprendimą priėmė po ilgų svarstymų.

„Džiaugiausi sulaukęs kvietimo į rinktinę, tačiau mano dabartinė sveikatos būklė yra tokia, kad skaudančia širdimi turėjau šiais metais rinktinei ir treneriui Jonui Kazlauskui pasakyti „ne“ – atvirai apie sunkų apsisprendimą kalbėjo pats krepšininkas. – Šį sezoną patyriau labai daug traumų, kai kurių padarinius jaučiu iki šiol, vis dar reikia gydytis. Kada kūnas bus visiškai pasveikęs – to dabar negaliu pasakyti, bet aišku, kad tai užtruks daug ilgiau, negu liko laiko iki pasiruošimo pradžios. Todėl ir priėmiau tokį sunkų sprendimą, kad šiais metais teks „sirgti“ už „chebrytę“ prie televizoriaus“.

Treneris Jonas Kazlauskas pripažino, kad D. Lavrinovičiaus nebuvimas vers ieškoti naujų taktinių sprendimų kuriant komandos žaidimo modelį.

„Tikrai labai gaila, kad Darjušo nebus. Turint omenyje, kad jau anksčiau netekome Donato Motiejūno ir Lino Kleizos, Darjušas buvo tas žmogus, kuris būtų galėjęs užkamšyti šią spragą, – sakė J. Kazlauskas. – Būtent todėl jo sprendimo ilgiausiai laukėme ir aš jį ilgiausiai įkalbinėjau. Bet yra kaip yra – nieko nepadarysi. Reikės ieškoti naujų sprendimų su tais žaidėjais, kurie atvyks“.

Lietuvos rinktinė pasirengimą Europos čempionatui pradeda jau kitą savaitę, liepos 20 d. treniruočių stovykla Palangoje. Vėliau rinktinė persikels į Klaipėdą, o nuo rugpjūčio pradžios tęs pasirengimą Kaune.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Gynėjai:

Mantas Kalnietis (be klubo)
Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)
Artūras Milaknis (Kazanės „Uniks“, Rusija)
Renaldas Seibutis (Stambulo „Darussafaka“, Turkija)
Adas Juškevičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Žygimantas Janavičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Marius Runkauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Puolėjai:

Domantas Sabonis (Gonzagos „Bulldogs“, JAV)
Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Mindaugas Kuzminskas (Malagos „Unicaja“, Ispanija)
Jonas Mačiulis (Madrido „Real“, Ispanija)
Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“)
Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Vidurio puolėjai:

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“, Kanada)
Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Antanas Kavaliauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Robertas Javtokas (Kauno „Žalgiris“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (402)