J. Kazlauskas apkaltino žaidėjui atstovaujančią „B baltics“ agentūrą, prieš NBA naujokų biržą siuntusią A. Gudaitį į klubų peržiūras.

„Mus visus užaugino Lietuva ir jai reikia atiduoti duoklę. Tegul tas dalykas lieka ant A. Gudaičio agento sąžinės. Aš manau, kad į JAV jis buvo išvežtas per anksti, dėl to negavo vietos NBA Vasaros lygoje. Bet tegu sprendžia agentai, kurių jis klauso“, – įgėlė J. Kazlauskas.

„Vien noro neužtenka, jam reikia pagerinti ir metimą, ir prasiveržimą. Negalvoju, kad šis sezonas jam buvo teigiamas, manau, jis pats nusivylęs. Reikia pasižiūrėti į save. A. Gudaitis mums reikalingas, nes į stovyklą vėluos Jonas Valančiūnas, o kiti aukštaūgiai – vyresni. Duodame jam šansą, o kaip ten bus, matysime“, – pridūrė jis.

T. Bulotas viename socialinių tinklų diplomatiškai pamėgino paaiškinti, kodėl A. Gudaitis taip pasielgė.

„Noriu tik pasakyti, kad trenerio J. Kazlausko komentaras apie A. Gudaitį kiek nustebino. Ypač jo nuomonė apie NBA naujokų biržą ar Vasaros lygą. Panašu, kad treneris kalbėjo mažai ką žinodamas apie NBA biržos reglamentus ar taisykles. Aišku, tai yra suprantama, nes, matyt, treneriui ir jo visam kolektyvui yra labai sunku su visais žaidėjais atskirai prilakstyti. Viskas tikrai suprantama ir tai nėra naujiena.

Prieš NBA biržą Artūras buvo kviečiamas į mažiausiai 12 komandų peržiūras ir dėl laiko stokos spėjo sudalyvauti tik penkiose (vienoje peržiūroje dalyvavo likus vos 8 valandoms iki pačios biržos). Artūras į NBA biržą vyko tikrai ne per anksti, kadangi 2015 metais jis joje dalyvavo AUTOMATIŠKAI pagal savo metus ir tai buvo paskutine birža, kurioje jis apskritai galėjo dalyvauti.

Neginčiju fakto, kad studentų rinktinė tikrai yra svarbi, jis ir dabar palaiko ryši su draugais ir džiaugiasi pergalėmis prieš Japoniją, Suomiją, Taivaną ir Australiją. Bet Gudaitis pasirinko NBA biržą ir svajonę ten patekti, kas šiuo atveju, manau, buvo teisingas sprendimas.

Trenerio komentaras apie Vasaros lygą taip pat nėra teisingas: Artūras buvo kviečiamas į ją žaisti su Filadelfijos „76ers“, bet nusprendė ten nevažiuoti, kadangi plano kita sezoną žaisti NBA nėra, todėl ir vasaros lyga neturi tokios didelės prasmės. Jis nusprendė atgauti jėgas ir kovoti dėl vietos rinktinėje (tikėdamasis, kad jį vis dėlto pakvies bent į pirmą stovyklą) bei atvažiuoti ten nė dienos nepavėlavęs (kas būtų įvykę, jei Artūras važiuotų į Vasaros lygą).

Na, o kalbant apie trenerio nuomonę dėl pačios Vasaros lygos, tai juk dar pernai Donatas buvo kritikuojamas dėl vykimo į ją, nes ten krepšinio lygis nėra aukštas ir geri rezultatai joje nieko nereiškia. Manau, Artūras atkreipia dėmesį ir į tokius komentarus prieš priimdamas sprendimus. Bet sutinkame, kad kiekvieno pavyzdys yra unikalus.

Akivaizdu, kad treneris puikiai išmano vidaus virtuvę ir labai teisingai pastebėjo dėl Artūro progreso ir potencialo. Na, o mes tikrai prisiimame visą atsakomybę už savo klientus ir tiek gerus, tiek blogus sprendimus. Padedame jiems žaisti aukščiausiame lygyje – Eurolygoje, NBA ir Lietuvos krepšinio rinktinėje. Mūsų pagarba Jonui Kazlauskui yra didžiulė, tiesiog nelabai norėtųsi sutikti su jo komentaru“, – T. Bulotas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)