Buvęs bendrosios įskaitos lyderis iš Ispanijos Joanas Barreda Bortas atrodo lyg laimės kūdikis palyginus su tuo, kas laukė kai kurių jo kolegų.

Vienas greičiausių Dakaro ralio motociklininkų penktadienį du kartus buvo priverstas rymoti prie savo sugedusio „Honda“, kol galiausiai komandos draugo buvo partemptas į finišą.

J. Barreda Bortas prarado penkias valandas ir bet kokias viltis iškovoti pirmą karjeroje titulą. Bet buvo netekusių dar daugiau.

Septintą bendrosios įskaitos vietą užėmęs portugalas Rubenas Faria „Husqvarna“ motociklą iškeitė į kelionę sraigtasparniu po to, kai griuvo ir susilaužė riešą.

Toks pat likimas ištiko prancūzą Ericą Croquelios, Wesselį Bosmaną iš Pietų Afrikos, italą Alessandro Barbero, šveicarą Nicolasą Monniną, čilietį Marco Reinike. O slovakas Ivanas Jakesas pasitraukė dar prieš startą dėl išvakarėse maratono etape patirtų sužalojimų.

Visiems jiems Dakaro ralis jau baigėsi, kaip ir vienam keturračių įskaitos favoritų Ignacio Casale. Čilietis taip pat nesuvaldė savo transporto priemonės ir susilaužė raktikaulį.

O vos prasidėjus septintam etapui analogiška nelaimė ištiko trečią vietą motociklininkų rikiuotėje užėmusį Matthiasą Walknerį. Spėjama, kad KTM pilotavusiam austrui taip pat lūžo raktikaulis.

Apie M. Walknerio avariją organizatoriams pranešė iš paskos startavęs bendrosios įskaitos lyderis iš „Honda“ komandos Paolo Goncalvesas. Portugalas įjungė savo pagalbos signalą ir paaukojo keletą minučių, kurias praleido prie kolegos, kol įsitikino, kad M. Walkneris gali laukti atvykstančių medikų vienas.

Nemalonumų apsčiai turėjo ir automobilių ekipažai, o labiausiai nepasisekė olandui Bernhardui Ten Brinke, važiavusiam lyderių dešimtuke.

Šešto greičio ruožo pabaigoje sudegė jo aukščiausios kartos „Toyota Hilux“ automobilis.

Avarijos – tik ne tokios skaudžios – neišvengė ir automobilių įskaitoje lenktyniaujantis lietuvio Benedikto Vanago ir lenko Sebastiano Rozwadowskio ekipažas. „Toyota Hilux Overdrive“ nulėkė nuo kelio į uolėtą pievą. Nors pats pilotas pasakojo tik apie pramuštus išsyk tris visureigio ratus, grįžus į bivaką automobilis atrodė taip, tarsi būtų vertęsis ant stogo.

Benedikto Vanago visureigis po šešto etapo

Šeštadienį po dviejų dienų viešnagės Bolivijoje lenktynininkai sugrįš į Argentiną, pasukdami į Saltą, kur jų laukia poilsio dienos bivakas. Pakeliui į jį reikės sukarti 793 km, iš kurių 353 km sudarys greičio ruožas. Organizatoriai žada daug upių brastų ir prognozuoja, kad pusė ralio dalyvių finišuos jau sutemus.

Primename, kad praėjusį šeštadienį prasidėjusiame 37-ajame Dakaro ralyje startavo 136 motociklininkai, 111 automobilių ekipažų, 45 keturračių vairuotojai ir 55 sunkvežimių komandos. Argentinos ir Bolivijos teritorijoje ralio karavanas turės sukarti per 9 tūkst. km, kol sausio 16 d. pasieks finišą Rosarijuje (Argentina).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)