Kraują stingdantis incidentas nutiko septintame sunkiausiu planetoje vadinamo ralio maratono etape.

Iš pradžių greitai spausdamas per klastingas duobes savo prototipo, sukurto „Mercedes“ pagrindu, nesuvaldė argentinietis Juanas „Pato“ Silva. Staiga aukštai pašokus automobilio galui, priekis įsirėmė į žemę, o ekipažas pakibo saugos diržuose žemyn galva. Skriedamas toliau prototipas penkis kartus apsivertė ore ir, išbarstęs aplinkui save dalį detalių, nusileido ant šono.

Kol subėgusi žiūrovų minia ištraukė iš salono vairuotoją ir jo tautietį šturmaną Juaną Pablo Sisterną, toje pačioje vietoje išniro 67-erių veterano Matthew Campbello pilotuojamas „Durango Jimco“ visureigis, perdarytas iš „Chevrolet“.

Kanadietis padarė lygiai tokią pačią klaidą, tik, regis, lėkė dar greičiau, nes jo automobilis, vartaliodamasis ore, perskriejo tiek sudaužytą varžovo techniką, tiek aplink ją susispietusius žiūrovus. Kelis kartus tėškęsis į žemę, visureigis dar ir užsidegė.

Neįtikėtina, bet nė vienas iš triviečio „Durango Jimco“ ekipažo narių rimčiau nenukentėjo. Po laimingai pasibaigusios dvigubos avarijos lenktynininkai jautėsi tarsi gimę antrą kartą ir nesivaržydami glėbesčiavosi tarpusavyje.

J. Silva prieš septintą etapą bendroje įskaitoje buvo 18-as, M. Campbellas – 41-as.

Avarijų vaizdo įrašai, kuriuos užfiksavo žiūrovai (skamba necenzūriniai žodžiai):

Tai, jog Dakaro ralis kartais virsta suaugusių žaidimu su degtukais, primena kruvinoji lenktynių statistika. Nuo 1979 metų šis maratonas nusinešė aštuonias dešimtis sportininkų, žiūrovų, žurnalistų ar organizatorių gyvybių. Paskutinė iš jų – 39-erių lenko Michalo Herniko – užgeso trečiame šių metų ralio etape, kuomet motociklininkas greičio ruože buvo rastas negyvas šalia savo transporto priemonės.

Primename, kad 36-ą kartą vykstančio Dakaro ralio dalyviai iš viso turės nuvažiuoti per 9 tūkst. kilometrų. 13 etapų lenktynių trasa driekiasi per Argentiną, Boliviją ir Čilę, o finišas numatytas šeštadienį Buenos Airėse (Argentina).

Šiemet prestižiniame ralyje startavo 161 motociklininkas, 45 keturračių vairuotojai, 137 automobilių ir 63 sunkvežimių ekipažai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)