Kad to išvengtum, turi maitintis. Visi lenktynininkai, nuo mūsiškių lietuvių iki pasaulinio lygio žvaigždžių, po pusryčių išeina nešini vienodais maišais su sausu daviniu. Tad pažiūrėkime kas viduje.

Ne kiekvieną dieną daviniai būna vienodi, bet principas išlieka tas pats – nedidelės porcijos, greitai suvalgomas ir įsisavinamas. Štai, koks buvo davinys prieš trečiąjį Dakaro etapą:

Vištienos ir daržovių koncervai – 175 g, 760 kJ energijos.
Bulvių traškučiai – 46 g, 100 kJ energetinė vertė.
Sausainiai – 43 g, 420 kJ energetinė vertė.
Karamelė – 25 g, energetinė vertė nenurodyta.
Sultys – 200 ml, energetinė vertė 412 kJ.
Jogurtinis batonėlis – 28 g, energetinė vertė 1774 kJ.
Riešutų asorti – 40 g, 641 kJ.
Šokolado ir dribsnių batonėlis – 24 g, energetinė vertė 415 kJ.
Sūris – 50 g, energetinė vertė nenurodyta.

Visgi, ne visiems šis davinys įtinka. A. Juknevičius į automobilį įsidėjęs lietuviško skilandžio, kaip juokauja, „Mėslitos“ gamybos.
A. Juknevičiaus skilandis

„Man jis pats skaniausias, negaliu žiūrėti aš į jį. Seniau, kol dar į jį dėdavo vytintos dešros, aš likusį turinį išsimainydavau į tą dešrą. Dabar įsidedu skaniausio lietuviško skilandžio“, – pasakojo A. Juknevičius.

Kai kurie lenktynininkai įsigudrina pasistiprinti net važiuodami greičio ruože, bet A. Juknevičius nevalgo net pervažiavimuose. Anot jo, nei išalksta, nei koncentracija mažėja.

„Ne, akyse nesidvejina“, – juokėsi A. Juknevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)