Paskutiniajame etape lietuviui lenktynių savaitgalis prasidėjo daug žadančiai – Simas buvo tarp lyderių, o kvalifikacinėse lenktynėse net kelis kartus laimėjo savo važiavimus.

Pusfinalyje, startavęs iš trečios vietos, Simas jau po poros posūkių pakilo į antrą poziciją, tačiau jos išlaikyti nepavyko. Po klaidos viename posūkių Simas prarado iš karto dvi pozicijas, nukrito į ketvirtą, o vėliau prarado ir dar vieną vietą.

Finale, startavęs iš penktos vietos lietuvis vis dar neprarado vilčių iškovoti čempiono titulą, nes bendroje įskaitoje artimiausią priešininką jis lenkė dešimčia taškų, tad paskutiniajame finalo važiavime jam nebuvo būtina pergalė, tačiau reikėjo finišuoti kuo arčiau lyderių.

Deja, Simas pateko į avariją, finalinio važiavimo nebaigė ir negavo nei vieno įskaitinio taško. Bendroje įskaitoje jis liko trečias.

„Šiek tiek gaila, tačiau ir trečia vieta yra puikus rezultatas. Mūsų klasėje varžėsi beveik šimtas dalyvių, todėl užimti trečią vietą yra didelė garbė, ypač lenktynininkui iš tokios mažos šalies kaip Lietuva,“ – po finišo kiek nusivylęs sakė Simas Juodviršis.

Simas Juodviršis (viduryje)

KZ2 klasėje kovojo ir kitas lietuvis – Paulius Paškevičius. Jis pateko į pagrindinį finalą ir jame finišavo 26 vietoje, o galutinėje čempionato įskaitoje Paulius klasifikuojamas 41 vietoje.

„KF Junior“ klasėje kovojo ir dar vienas lietuvis – Rokas Baciuška. Jis finale liko 26 vietoje. Tiesa, Roko laukia dar vienas Europos čempionato etapas, nes šios klasės Europos čempionate numatyti keturi etapai.

„KF Junior“ klasėje kovojo ir legendinio Michaelio Schumacherio sūnus. Mick Junior pasivadinęs lenktynininkas finale užėmė trečią vietą.

Paskutinysis šios klasės Europos čempionato etapas, kuriame Rokas Baciuška dar gali gerokai pasitaisyti padėtį turnyrinėje lentelėje, vyks paskutinį rugpjūčio savaitgalį Didžiojoje Britanijoje.

Ne itin sėkmingas savaitgalis buvo ir dar vienam „RKV Racing“ komandos lenktynininkui Kazimierui Vasiliauskui. Jis lenktyniavo automobilių ilgų distancijų varžybose - 24 val. lenktynėse SPA trasoje, Belgijoje.

McLaren MP 4-12 C” automobiliu Kazimieras varžėsi viename ekipaže su buvusiu F-1 pilotu bandytoju estu Marko Asmeriu, Florianu Spengleriu ir Aleksejumi Vasiljevu.

Komandai itin nesisekė jau pačioje lenktynių pradžioje – treniruotėse strigo pavarų dėžė, lenktynėse dingo stabdžiai, automobilis buvo apdaužytas ir itin daug laiko praleido remonto dirbtuvėse. Sportininkai buvo klasifikuoti 49 vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)