Bilietai

Ralio gerbėjai bilietus į renginį gali įsigyti dviem būdais. Bilietas, įsigytas internetu kainuoja pigiau (tik 20 Lt/5,79 Eur), tačiau internetinis bilietas nedalyvauja „Rally Classic“ Druskininkai loterijoje ir negali būti keičiamas į ralio pasą.

Ralio pasas, įsigytas ralio centre – viešbutyje „Europa Royal Druskininkai”, visuose KIA salonuose bei greičio ruožuose, kurio kaina 25 Lt/7,24 Eur, leis Jums stebėti lenktynes dvi dienas visuose greičio ruožuose bei pamatyti stulbinamą ralio komandų darbą serviso zonoje. Įsigytas ralio pasas automatiškai dalyvauja konkurse, kurio nugalėtojai gaus vertingus prizus.

Parkavimas

Automobiliai turi būti parkuojami kairėje kelio pusėje išvažiavimo link. Parkavimo vietų skaičius yra ribotas, todėl prašome atvykti šiek tiek anksčiau. Atminkite, jog kiekvienas privažiavimo kelias prie greičio ruožo kartu yra ir evakuacinis kelias, prašome, neužstatykite jų, laikykitės saugumo reikalavimų!

Papildoma informacija

Žiūrovams į renginį galima atsinešti reikalingą įrangą (kėdutę ar pan.). Taip pat galima įsinešti savo maistą ir gaiviuosius gėrimus. Šiukšles prašome mesti tik į tam numatytas vietas.

Taip pat prašome pasirūpinti savo ir, jei įmanoma, aplinkinių saugumu. Pasirinkite saugų atstumą ralio stebėjimui, neperženkite stop juostų, nepalikite vaikų be priežiūros, nestovėkite išorinėje posūkio dalyje arba po tramplino, nevaikščiokite ralio trasa. Laikykitės teisėjų ir kitų oficialių varžybų asmenų nurodymų.

Spalio 3 dienos greičio ruožai ir žiūrovų zonos:

Greičio ruožas nr. 1 ir nr. 3
Greičio ruožo ilgis - 12,5 km
Greičio ruožas uždaromas - 13.40 val.
Pirmo automobilio startas - 14.40 val. Finišas - 16.00 val.
GR 3 pirmo automobilio startas - 16.30 val. Finišas - 17.30 val.

Greičio ruožas pasižymi įvairia, kintančia danga. Ekipažams teks įveikti daug sankryžų, kadangi greičio ruožas sudarytas iš daug keliukų.

Žiūrovų zona A.

Nuo starto - 5,3 km. Nuo šlaito atsiveria puikus vaizdas į greičio ruožą. Gerai matoma sankryža bei tramplinas. Toliau - už 400 metrų finišo link, puiki posūkių kombinacija. Privažiavinas: nuo Lazdiju sukti link Filicijanavo, šioje gyvenvietėje sukti link Vingrėnų, važiuodami tiesiai pasieksite greičio ruožą. (Ruožas važiuojamas du kartus).

Greičio ružas nr.2
Greičio ruožo ilgis - 16,7 km
Greičio ruožas uždaromas - 14.20 val.
Pirmo automobilio startas - 15.20 val. Finišas – 16.30 val.

Greičio ruožas skandinaviško charakterio, techniškai sudėtingas, sportininkams šiame greičio ruože reikės įveikti šokamų tramplinų virtinę, po kurios seka dinamiški posūkiai. 2/3 greičio ruožo sudaro platesnė trasa su kietu gruntu, artėjant link finišo trasa siaurėja, gruntas minkštesnis. Po 3 greičio ruožo sportininkų laukia pirmasis pergrupavimas.

Žiūrovams rekomenduojama atvykti prieš greičio ruožo uždarymą, nes patogiausi privažiavimai į pasirinktas stebėjimo vietas pasiekiami per trasą. Įdomiausi tramplinai ir posūkiai išsidėstę greičio ruožo pradžioje.

Greičio ruožas nr.4
Greičio ruožo ilgis - 22,1 km
Greičio ruožas uždaromas - 18.20 val.
Pirmo automobilio startas - 19.20 val. Finišas – 20.20 val.

Jau tradiciniu tampantis „Rally Classic" naktinis greičio ruožas, sutraukiantis didžiausią žiūrovų būrį, be to, jis labai svarbus ir sportininkams. Po jo laukia dar vienas pergrupavimas prieš sekančios dienos startus. Greičio ruožas driekiasi siaurais miško keliukais su keletu tramplinų, danga įvairi, daugiausia minkštas žvyras.

Žiūrovų zona B ir C

Privažiavimas kelyje Druskininkai - Merkinė. B zona yra vos už kelių metrų nuo nurodyto kelio, todėl privažiavimas išties patogus. Į žiūrovų zoną C pateksite nuo kelio Druskininkai-Merkinė pasukę link Mašnyčios kaimelio, važiuodami tiesiai atsidursite prie pat greičio ruožo. Atminkite, kad greičio ruožas važiuojamas tamsiu paros metu, todėl nerekomenduojame nutolti nuo pagrindinio kelio, aplink esantis miškas labai klaidus!

Greičio ruožai spalio 4 dieną

Greičio ruožas nr.5 ir nr.7
Greičio ruožo ilgis - 20,2 km
Greičio ruožas uždaromas - 8.10 val.
Pirmo automobilio startas - 9.10 val. Finišas – 11.00 val.
GR 7 pirmo automobilio startas - 11.10 val. Finišas – 12.20 val.

Greičio ruožas dinamiškas, su daug posūkių junginių, vietomis platus kelias, pereinantis į siaurą ir atvirkščiai.

Žiūrovams rekomenduojamos dvi zonos D ir E

D zonoje (ant kalvos) bus matomas šokamas tramplinas bei keli posūkiai už jo. Privažiavimas keliu Veisiejai - Vainiūnai iki greičio ruožą žyminčių stop juostų, toliau apie kilometrą pėščiomis starto link. E zonoją pasieksite važiuodami keliu Leipalingis - Seirijai, toliau sukti į Veisiejai/Vainiūnai, per Vainiūnus tiesiai ir atsiremsite į greičio ruožą.

Greičio ruožas nr.6 ir nr.8
Greičio ruožo ilgis - 11,65 km
Greičio ruožas uždaromas - 9.00 val.
Pirmo automobilio startas - 10.00 val. Finišas – 11.40 val.
GR 8 pirmo automobilio startas - 12.00 val. Finišas – 13.20 val.

Dar vienas tradiciniu tampantis „Rally Classic" greičio ruožas, kuris šiemet šiek tiek pakoreguotas ir padarytas patogesniu žiūrovų privažiavimui ir ralio stebėjimui.

Greičio ruožas - vidutinio pločio žvyrkelis su keletu tramplinų ir S tipo posūkiais bei asfaltine atkarpa. Greičio ruožas vaizdingoje ežerų apsuptyje. Žiūrovams rekomenduojama automobilius parkuoti Leipalingio miestelyje, čia patogiausias priėjimas prie greičio ruožo.

Greičio ruožas nr. 9
Greičio ruožo ilgis - 18 km
Greičio ruožas uždaromas - 12.00 val.
Pirmo automobilio startas - 13.00 val. Finišas – 15.00 val.

Šis greičio ruožas - tikras išbandymas ekipažams, nes tai techniškai labai sudėtinga trasa. Greičio ruožas sudarytas iš miško keliukų, tad danga tikra „dzūkiška". Deja, žiūrovams nepatogus stebėjimui, kadangi posūkiai uždari/užslėpti, todėl matomos tik trumpos greičio ruožo atkarpos. Rekomenduojama stebėjimo vieta, kaip ir naktinio greičio ruožo, zona C.

Greičio ruožas nr.10
Greičio ruožo ilgis - 3,5 km
Greičio ruožas uždaromas - 13.30 val.
Pirmo automobilio startas - 14.30 val. Finišas – 16.00 val.

Tai finalinis greičio ruožas, sudrumsiantis Druskininkų miesto ramybę! Gardino gatvė taps 2014 metų ralio sezono finišu. Čia sportininkai įveiks dinamišką 3,5 km asfaltinę atkarpą su daugybe S tipo posūkių. Žiūrovai galės iš visų pusių apeiti trasą ir iš arti stebėti paskutinį šių metų greičio ruožą.

Iškilmingas ralio finišas žiūrovų laukia spalio 4 dieną Druskininkuose, prie viešbučio „Europa Royale“ 18 -19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją