Madinga važiuoti kultūringai

„Yra daug keliaujančių motociklais, turinčių polėkį. Todėl imti ir pasiūlyti jiems tokią progą, kuomet malonu sujungi su naudingu, yra puiku. Naudinga pažinti gražias šalies vietas. Lietuva labai graži, ir kiekvienas mūsų keliaudami rasime daugybę dar nematytų, neatrastų ar paprasčiausiai nežinomų vietų. Keliavimas nėra tik važiavimas. Tai ir bendravimas, dalinimasis patirtimi. Tai ir vairavimo kultūra kelyje. Visa tai duoda bendrystės jausmą“, – kalbėjo kunigas.

Pasak renginio organizatorių, „Mototurizmo ralio“ tikslas yra labiau kultūrinis – skatinti pažinti Lietuvą, atrasti naujam gyvenimui prikeltas, restauruotas ar mažiau lankytinas šalies vietoves, objektus bei suburti motociklų vairuotojus gerai praleisti laiką.

Pasak A. Toliato, svarbu ir tai, kad renginyje galima važiuoti kartu su keleiviais.

„Ruošiuosi dalyvauti ir apima jausmas, kad renginys kvepia šiltumu, paprastumu. Taip pat labai svarbu, kad kviečiama keliauti kartu su visa šeima“, – akcentavo jis.

Tam, kad šventinės nuotaikos netemdytų netikėtumai, Lietuvos policija renginio dalyviams primena, kad kelyje reikia elgtis atsakingai, kultūringai, gerbti ir saugoti vieniems kitus – saugus visų elgesys ir savitarpio pagarba turi tapti tradicija.

Kadangi renginyje kviečiamos dalyvauti šeimos, nereikėtų pamiršti rūpintis vaikų sauga keliuose ir jiems skirti ypatingą dėmesį bei rodyti tik gerą pavyzdį.

Ekologiškai su motoroleriais

Motorolerių „Vespa“ komandą subūrė ir oficialūs „Eco Touch" produktų platintojai Lietuvoje įmonė „Green ID“. Komandoje važiuosiantys Eglė Skrebiškytė su kolega Tomu Jacevičiumi sako, kad pasivažinėjimui užmiestyje šio modelio motorolerių galingumo tikrai pakaks.

„Motoroleris, kaip ir motociklas, yra ypač patogi transporto priemonė mieste. Pamiršti, ką reiškia stovėti kamštyje, taupai laiką ir degalus“, – sakė „Eco Touch“ produkto vadovė E. Skrebiškytė.

„Visada smagu žinoti, kad aplinką terši daug mažiau nei automobiliai. Taigi pasirinkę šį keliavimo būdą prisidedame, kaip ir mūsų atstovaujamas prekės ženklas, prie gamtos saugojimo“, – patikslino „Eco Touch“ kolega Tomas.

Baltijos kelio dieną, rugpjūčio 23 d., daugiau kaip 140 motociklų vairuotojų su keleiviais startuos iš savo pasirinktos vietos: namų, sodybos, viešbučio ir finišuos įstabaus grožio Birštone.

Kiekviena motociklininkų komanda planuos individualų maršrutą per organizatorių pateiktus kultūrinius, istorinius, gamtos bei architektūrinius objektus. Ir keliaus tik į tuos Lietuvos kampelius, į kuriuos bus smalsu ir įdomu.
Tomas Jacevičius ir Eglė Skrebiškytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)