„Renginio data pasirinkta ne atsitiktinai. Tai - Baltijos kelio diena. Kodėl jos neprisiminti keliaujant motociklais ir pažįstant Lietuvą su azartu?“, – sako renginio idėjos autorius Paulius Albertavičius.

Pasak renginio organizatoriaus Dmitrijaus Ritčiko, „Mototurizmo ralis“ nėra sportininkų lenktynės. Čia kiekvienas gali dalyvauti – tiek pradedantis, tiek patyręs motociklų vairuotojas. Net keleiviai yra lygiaverčiai komandos nariai.

„Jeigu ką tik įsigijote motociklą, tai puiki proga išbandyti vieną įspūdingiausių ir kartu pasaulyje populiariausių motociklinių veiklų – keliones motociklu, mototurizmą. O kokia kelionė be nuotykių ir netikėtai atrastų vietų? Todėl paruošėme ne po vieną raziną ir staigmeną. Beje tarp jų bus ir keletas objektų, parekomenduotų Lietuvos Kultūros paveldo departamento ekspertų“, – sakė D. Ritčikas.

„Visus noriu paraginti užsiregistruoti, nes dalyvauti labai paprasta – užtenka turėti motociklą. Pagaliau žiūrovo pozicijas galima iškeisti į buvimą įvykių, veiksmo centre“, – kvietė organizatorius Markas Dolgovas.

Iškilmingas renginio finišas vyks nuostabaus grožio Birštone.
Nuotykinis renginio „Mototurizmo ralis“ formatas ypatingai patiks tiems, kurie nori praleisti pažintinį, bet nenuobodų pusdienį. Starto vieta neribojama. Tai gali būti namai, viešbutis ar draugų sodyba. Tereikia žaidimo rytą dalyviams parsisiųsti organizatorių paruoštas užduotis iš oficialaus renginio puslapio mototourism-rally.lt. O tuomet belieka susiplanuoti maršrutą, kuris, komandos atneš kuo daugiau prizinių taškų.

Renginį organizuoja Motociklų turizmo komisija prie Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)