„Metų vairo“ prizas, kuriuo Lietuvos žurnalistų autoklubas tradiciškai apdovanoja užsienio trasose tais metais labiausiai pasižymėjusį šalies automobilių sportininką, pirmą kartą buvo įsteigtas 1997 metais, kai buvo surengtas pirmasis metų automobilio konkursas, - sako klubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Taigi sekmadienį bus įteiktas jubiliejinis, jau penkioliktasis „Metų vairas“, o jis atiteks vienam iš vertinimo komisijos jau atrinktų trijų pretendentų“.

Šiemet į garbingą „Metų vairą“ pretenduoja žinomi ralio meistrai Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas (šalies, NEZ ir Baltijos šalių ralio čempionatų nugalėtojai 4WD įskaitoje), Jonas Gelžinis (Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ žiedinių lenktynių taurės 6-os vietos laimėtojas ir „Pro-Am1“ klasės nugalėtojas, 2012 m. FIA jaunųjų lenktynininkų akademijos dalyvis) ir Simas Juodviršis (kartingo „Rotax Euro Challenge“ nugalėtojas, „Rotax MAX Challenge Grand Finals“ 15-os vietos laimėtojas).

Anksčiau „Metų vairą“ yra pelnę:

1997 m. - Arvydas Vaišė (krosas)
1998 m. - Aurelijus Simaška (krosas, ralis)
1999 m. - Aurelijus Simaška (krosas, ralis)
2000 m. - Saulius Girdauskas ir Žilvinas Sakalauskas (ralis)
2001 m. - Žilvinas Oškutis (kartingas)
2002 m. - Ramūnas Čapkauskas (žiedas)
2003 m. - Vytautas Venskūnas (žiedinės lenktynės)
2004 m. - Robertas Kupčikas (žiedinės lenktynės)
2005 m. - Darius Vilimas ir Žilvinas Žeromskas (ralis)
2006 m. - Andžejus Dzikevičius (žiedinės lenktynės)
2007 m. - Nerijus Naujokaitis (krosas)
2008 m. - Nerijus Naujokaitis (krosas)
2009 m. - Kazimieras Vasiliauskas (žiedinės lenktynės)
2010 m. - Kazimieras Vasiliauskas (žiedinės lenktynės).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją