Kariuomenės SOP šis susitikimas surengtas neatsitiktinai. Pasak B. Vanago, čia sukoncentruoti geriausi savo srities specialistai, o bet kurios srities specialistai ir profesionalai yra verti didelės pagarbos.

Kariai supažindino svečią su šalyje vykstančio informacinio karo principais, taikiniais ir aktualijomis, diskutavo apie simbolių svarbą ir reikšmę tiek visuomenėje, tiek ir kariuomenėje. Benediktas Vanagas savo ruožtu papasakojo kariams apie save, visuomeninę veiklą, automobilių sportą ir Dakaro ralio išbandymus.

Lenktynininkas savo „Toyota Hilux“ automobilį, su kuriuo 2015 metais komanda „General Financing–Autopaslauga by Pitlane“ važiuos Dakaro ralyje, papuošė didžiuliu Vyčio ženklu. „Vytis – geriausių lietuviškų savybių – veržlumo, drąsos ir atkaklumo – simbolis“. Visas šias vertybes, jo manymu, turi ir Lietuvos kariai, todėl kariuomene jis išties labai žavisi.

Išreikšdamas pagarbą Lietuvos kariuomenei, B. Vanagas mielai sutiko į Dakaro ralį nusivežti ir solidarumą su Lietuvos kariuomene simbolizuojantį kaspiną ir kariuomenės simbolika papuoštus marškinėlius ir kepuraitę.

„Vytį į Dakarą vežu ne tam, kad rodyčiau mūsų puikų simbolį užsieniečiams, jį pirmiausiai skiriu tiems, kurie jį nepelnytai užmiršo Lietuvoje. Lygiai tą patį padarysiu ir su jūsų įteiktais simboliais, – nes kiekvienas turėtume savo šalies kariuomenę gerbti ir ja didžiuotis“, – sakė B. Vanagas.

„Labai džiaugiuosi jūsų demonstruojama parama Lietuvos kariuomenei. Esame pasirengę bendradarbiauti ir ateityje kiek įmanoma prisidėti prie jūsų vykdomų socialinių projektų“, – svečiui sakė Lietuvos kariuomenės vadas, pabrėžęs, kad mūsų kariams labai praverstų įvairūs praktiniai patarimai: kaip saugiai valdyti automobilį ekstremaliose situacijose, važiuojant sunkiomis oro ir vietovės sąlygomis.

Visų karių vardu gen. mjr. J. V. Žukas lenktynininkui B. Vanagui palinkėjo ištvermės ir sėkmės jo laukiančioje sudėtingoje Dakaro ralio trasoje ir išreiškė pagarbą už gerus darbus Lietuvos labui ir už šalies vardo garsinimą.

B. Vanagas SOP padovanojo nuotraukų albumą „OSCar evoliucija. Vieno Dakaro istorija“, pasakojantį apie lenktynių „Dakar 2014“ įvairiapusiškumą. Lenktynininkas kariams palinkėjo nepamiršti, kad kiekviena komanda yra stipri tiek, kiek stipri jos silpniausia grandis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją