Benedikto Vanago naujasis „Toyota Hilux Overdrive“ jau pakeliui į Pietų Ameriką, kur „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komanda trečią kartą šturmuos sunkiausiomis pasaulyje automobilių varžybomis tituluojamą Dakarą.

B. Vanagas į Buenos Aires šiemet siunčia tris „Toyota“ automobilius bei serviso sunkvežimį. Varžyboms pagamintas „Hilux“, du aptarnaujančio personalo „Land Cruiser“ ir dar du kito Dakare dalyvausiančio lietuvių Antano Juknevičiaus automobiliai į Prancūzijos miestą Havrą keliaus ant vieno vilkiko priekabos.

Likus porai valandų iki sekmadienio vidurnakčio mechanikai dar darbavosi prie automobilių. Buvo likę minimalūs darbai – lipdukų klijavimas, atsarginių detalių sutikrinimas, asmeninių daiktų krovimas į automobilį.

„Jaučiuosi užtikrintai, visi darbai padaryti“, – sakė B. Vanagas.

Trys komandos mechanikai taip pat turės įveikti savo Dakarą. Jų įrankių ir atsarginių detalių prikrautas sunkvežimis į Prancūziją išvyks antradienio rytą.

„Jis sveria gal apie 20 tonų, o jame sutalpinta tiek detalių, kad būtų galima surinkti atskirą automobilį. Sunkvežimis ne tik transportuos atsargines dalis, bet ant jo stogo turime ir greitai pastatomų palapinių. Iš viso šešios miegojimo vietos. Tai labai pravartu Dakaro sąlygomis, tikrai geriau miegoti nei ant smėlio“, – juokavo B. Vanagas.

Šiemet B. Vanago komanda atkreips ne tik lietuvių dėmesį. Dėl Dakaro pamišę vietiniai gyventojai apsikarsto visa įmanoma Dakaro atributika. Visgi svajonių suvenyro nenusipirksi kioske. Visi keturi komandos automobiliai yra papuošti lietuviškais vardiniais numeriais – „Dakar1“, „2Dakar“, „Dakar3“, „4Dakar“. Vietiniai gyventojai gali susigundyti jais, tačiau B. Vanagas žvelgia optimistiškai.

„Tikiu, kad Pietų Amerikoje mūsų automobiliai gali būti puikus laimikis arba suvenyras. Tačiau visi numeriai yra prikniedyti kampuose, kad nebūtų galimybė užkišti pirštų ir nusilupti juos. Tikėtina, kad taip gali atsitikti. Galime neberasti savo numerių po nakties. Bet Dakaro organizacijos teritorija yra labai saugoma. Tad tikiu, kad suteiksime daug gerų emocijų ir numeriai liks bei grįš į Lietuvą“, – pasakojo sportininkas.

Lenktyninė bei aptarnaujanti techniką Havrą turi pasiekti iki Lapkričio 21 dienos, kur per porą dienų turės būti pakrauti į specialų Dakaro dalyviams skirtą laivą.

Automobiliai apie 2500 km atstumą įveiks aplenkdami Lenkiją. Įvertinus stovėjimo riziką mūsų kaimynės keliuose, sunkvežimis Vokietiją pasieks keltu.

Sausio 4-17 dienomis Dakaras Pietų Amerikoje vyks jau septintąjį kartą. Oficialus maratono puslapis www.dakar.com. Daugiau informacijos apie lenktynininką Benediktą Vanagą galima rasti oficialiame jo puslapyje www.benediktasvanagas.lt arba „Facebook“ puslapio profilyje „Benediktas Vanagas“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)