Minkšto grunto Tensfeld trasoje anykštėnas jautėsi kaip namie ir šeštadienį kvalifikacijoje parodė penktą laiką, už savęs palikdamas puikiai Europoje žinomus sportininkus – Henry Jacobį, Jorgę Zaragozą bei Tomaszą Wysockį.

Tačiau tai tebuvo puikaus pasirodymo pradžia. Arminas dar prieš šį etapą buvo puikiai nusiteikęs ir savo „Facebook“ paskyroje draugams pranešė „Minkšta trasa, šį savaitgalį lipsiu ant pakylos“. Nusiteikimas tikrai padėjo. Pirmajame važiavime, startavęs 9-as, Arminas jau septintame rate pakilo į 4-ą vietą ir vijose prieš jį važiavusį H. Jacobį, visgi 11-tame rate padaryta klaida ir lengvas griuvimas neleido lietuvaičiui aplenkti H. Jacobio ir teko tenkintis 4-ąja vieta.

Džiugino tai, kad antroje varžybų pusėje Arminas buvo greičiausias trasoje ir rodė ratų įveikimo laikus, geresnius nei lyderio. Antrasis važiavimas prasidėjo A. Jasikonį šiemet persekiojančiu prastu startu – pirmą posūkį anykštėnas įveikė būdamas vos 22-as. Tačiau stiprų charakterį pademonstravęs Arminas sparčiai kilo pozicijomis aukštyn ir jau po pirmo rato buvo 11-as. Antroje varžybų pusėje ir vėl geriausią tempą, net ir lenkdamas lėtesnius sportininkus, trasoje rodė A. Jasikonis, ir tai jam leido paskutiniuose 4-iuose ratuose aplenkti Thomą Kjerą Olseną, H. Jacobi bei J. Zaragozą bei finišą kirsti 3-ioje vietoje ir taip iškovoti trečią vietą bendroje šio etapo įskaitoje. Tensfeld etapo nugalėtoju tapo ir čempionato lyderiu išliko Calvinas Vlaanderenas, antrą vietą užėmė tiek pat taškų surinkęs Luca Nijenhuis.

Kaip teigė Arminas, šios varžybos buvo labai sunkios fiziškai dėl karščio bei sudėtingos trasos: „Labai džiaugiuosi pasiektu rezultatu, tokio jo ir tikėjomės dar prieš varžybas, nes kryptingai dirbame ta linkme. Paskutiniuose poroje etapų įrodžiau, kad galiu būti greitas laimėdamas abi kvalifikacijas, tačiau šiek tiek trūko važiavimuose. Nors ir buvo tikrai nelengva šiandien - alinantis karštis bei labai išmušta trasa atėmė daug jėgų, tačiau pasiekti gerą rezultatą padėjo tinkamas fizinis pasiruošimas.

Su treneriu Linu Šiaučiūnu dirbame visus metus ir programa veikia – matėsi, kad varžovai varžybų pabaigoje pavargo – krito H.Jacobi, sulėtėjo J. Zaragoza, o man pavyko sukaupti paskutines jėgas ir spurtuoti. Esu dėkingas savo rėmėjams bei komandai, ypač Rolandui Sakauskui, be kurio negalėtume važiuoti aukščiausiame varžybų lygyje.“

Po keturių „ADAC MX Masters“ čempionato etapų A. Jasikonis pakilo į trečią vietą bendroje įskaitoje ir dabar tik 6 taškais atsilieka nuo antroje vietoje esančio T. Kjero Olseno bei 16 taškų nuo jau minėto lyderio C. Vlaandereno.

Kadangi dar liko 4 etapai, viskas dar priešakyje. Kitas „ADAC MX Masters“ etapas jau rugpjūčio 9-10 dienomis Jauer trasoje, Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)